Klantreacties 135


Hier vind je reacties, opmerkingen en recensies van onze klanten.

Wij stellen het erg op prijs als je jouw ervaring met Het Groene Huis hier wilt delen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

135 gedachten over “Klantreacties

 • Cees en Corine

  Wij zijn heel blij met de TONZON vloerisolatie! Binnen drie weken is alles door Ed en zijn team gedaan, van onderzoek en offerte tot en met de uitvoering. Het contact verliep heel prettig, dat vinden wij ook belangrijk. Het maakt in onze (monumenten)woning uit 1920 een flink verschil, geen koude tochtstroom meer over de vloer, veel behaaglijker en het is sneller warm in huis. Echt fijn zo vlak voor de winter. Wij kunnen deze isolatie van harte aanbevelen!

  • Dorien Merckens

   Zeer tevreden over de professionaliteit van Ed en z’n team. Onze kruipruimte was zo krap, dat hij deels uitgediept moest worden. Daar moesten we eerst een andere partij voor zien te vinden. Daarna is Ed opnieuw komen checken of alles in orde was om de isolatie uit te voeren. Twee aardige en hardwerkende jongens hebben de klus binnen een dag geklaard. Alles ook netjes opgeruimd na afloop. Heel prettig en benaderbaar bedrijf om mee samen te werken
   Nu afwachten wat het effect is komende winter.

 • Joke Breed-Glas

  Na wat informatie gezocht te hebben op het web voor het isoleren kwam ik bij Het Groene Huis op de Rijksstraatweg in Haarlem uit. Ed kwam langs om even te kijken hoe onze kruipruimte gesteld was. Hoogte kruipruimte was prima en de kruipruimte was droog. Maar wat een pech… Ed kwam nog even kijken voordat de jongens zouden beginnen en toen bleek dat in de kruipruimte aardig wat grondwater stond. Dus moest er eerst een folie op de bodem gelegd worden. Daarvoor moest het water eerst uit de kruipruimte. Ed is regelmatig komen kijken of het grondwater weg was. Eindelijk was het zover, de folie werd gelegd en kort daarop de TonZon luchtkussens. Ik ben er ontzettend blij mee. De winter komt eraan en mijn extra sokken kunnen weg. Al met al: een heel betrouwbaar bedrijf, Ed hield vanaf het eerste contact met ons de vinger aan de pols en ook de jongens kwamen soms nog even kijken of de kruipruimte al droog was. Al met al: ben ik heel blij dat ik Het Groene Huis uitgekozen heb voor het isoleren van de kruipruimte. Heel betrouwbaar en hele vriendelijke en keurige medewerkers.

 • Bert

  Wij hebben onze (ondiepe) kruipruimte laten isoleren door Het Groene Huis. Er werd de tijd genomen voor een zeer goed advies en een eerste inspectie van de kruipruimte. De isolatiewerkzaamheden zijn door keurige en ontzettend vriendelijke medewerkers vakkundig uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden en bevelen Het Groene Huis van harte aan !

 • Barbara

  We hebben ons dertiger jaren huis in Haarlem laten verduurzamen door (o.a.) Het groene huis. Zeer vriendelijk en professioneel. Het klimaat in huis is zo veel prettiger geworden. Geen extra kleedje meer nodig op de bank en de hond ligt sinds we vloerisolatie hebben het liefste op de vloer ipv in haar mand. Ook niet onprettig met de huidige energieprijzen; ons energieverbruik is bijna gehalveerd.

 • Jeannette Verleg

  Heel blij met de tonzon dir.Ed en zijn collega hebben gelegd. Minder kou die opkruipt en muffe geur weg. Ook zorgvuldig gewerkt. Bedankt!

 • Maurice

  Goed gewerkt Ed, het was goed jullie ‘onder’ de vloer te hebben. Keurig volgens afspraak en met zeer weinig overlast. Het verschil qua warmte in de kamer is goed merkbaar en ook voelt de houten vloer veel minder koud aan. Bedankt!

 • Roodhart

  Heel blij met een perfect droge kruipruimte waar eerder grote plassen stonden. TonZon ook aangebracht, een maand eerder zodat de kruipruimte kon drogen. Te vroeg om iets over de isolatie te zeggen, maar moet goed zijn. Service van de mannen van het groene huis is perfect. Komen op tijd, werken heel hard, zijn heel vriendelijk. Lusten graag een kop goede koffie…..

 • Familie van Katswaarde

  Familie van Katswaarde
  Wij hebben onze kruip ruimte laten isoleren en er moest heel wat zand worden verzet.
  Vandaar de uitdrukking van Ed , ”daar zijn de molletjes”
  Prima vakwerk ,goede uitleg en vriendelijke mensen.
  Een aanrader dus !!

 • S. Damen

  Ed is top! Hij legt kundig en vriendelijk goede isolatie aan, we merken meteen verschil in de temperatuur van de vloer en de mate waarin de thermosstaat aanslaat. Een aanrader!

 • familie Pichel

  Al een week na het aanbrengen van de vloerisolatie merken we al een opmerkelijk verschil in de huiskamertemperatuur. We hebben dit jaar mooi lenteweer (begin mei) met overdag een buitentemperatuur van ruim 22 graden en ‘s nachts 12 graden. We merkten al vanaf de eerste dag dat de kamertemperatuur ook ‘s avonds en ‘s nachts opvallend hoog bleef met ‘s morgens nog steeds tussen de 19 en 20 graden. Uiteraard was de thermostaat uitgeschakeld. Kortom: isolatie werkt perfect. We zullen het vast wel merken aan ons energieverbruik (en jaarrekening) de komende winter! Wij zijn blij met de mannen van het Groene Huis.

 • Hans Van de Wassenberg

  Onlangs is bij ons Tonzon vloerisolatie geplaatst. De mannen waar al 2 keer eerder langs geweest, maar toen was de grond te nat. Nu is het wel gelukt. Keurig werk afgeleverd, erg tevreden over het resultaat.

 • Theo Elfering

  Gisteren is bij ons de TonZon Vloerisolatie geplaatst.
  De werkzaamheden werden keurig uitgevoerd door 3 mannen.
  Zij begonnen op het afgesproken tijdsstip en werkten hard door.
  Ook werden een aantal foto’s gemaakt hoe een en ander er onder de grond uitziet.
  Wij zijn benieuwd hoe de comfort verbetering en de bijbehorende bezuiniging uitpakt.

 • Fred Abbink

  Afgelopen maandag is door Het Groene Huis een Tonzon vloerisolatiesysteem geplaatst.
  De beide heren olv Ed Wolthuis hebben dit op een zeer plezierige, efficiënte en effectieve wijze uitgevoerd.
  Ze hebben het gehele vloeroppervlak van isolatie materiaal voorzien en moeste hiervoor een opening onder een betonnen balk graven. De heren hebben zeer goed rekening gehouden met de huidige corona situatie, afstand gehouden en alles is zeer schoon opgeleverd.Ze waren uiterst vriendelijk en behulpzaam met het verkrijgen van alle documentatie voor de subsidieaanvraag.
  Ik heb inmiddels ook een garantiecertificaat gekregen. Nuttig bij het verkrijgen van een goed milieucertificaat van de woning. Ik kan het Groene Huis en Tonzon zeer aanbevelen.

 • Rob de Roode

  Ed van Het Groene Huis is een prettig persoon die op een begrijpbare manier de isolatiematerie uitlegt. Wat zijn precies de werkzaamheden die HGH gaat doen, wat gaat het mij opleveren, met welke materialen werkt HGH etc. Nadat we de opdracht hebben gegeven, was HGH ook niet te beroerd om een andere klusjesman in ons huis te woord te staan over de beluchting in de kruipruimte van ons huis. Dus niet alleen sec de opdracht uitvoeren, maar meer! Nog een ander voorbeeld is dat HGH ook nog meer geleverd heeft door de gaten in de meterkast te willen afpurren om extra toch te voorkomen. Dat waardeer ik zeer. Kortom, met Het Groene Huis heb je een goede en prettige partner om je huis goed te isoleren.

 • erwin

  Vandaag is onze vloer geïsoleerd met Tonzon. Een lastige klus door de beperkte hoogte en de vele chips die op de vloer lagen, maar desalniettemin toch uitgevoerd. Super blij mee!

 • Nick Brugman

  Vooraf van het Groene Huis helder advies gekregen ten aanzien van de vloerisolatie mogelijkheden. Na contact werd er snel een afspraak gemaakt thuis voor uitleg maar tevens voor een inspectie in onze kruipruimte om vast te stellen of de Tonzon vloerisolatie kan en of er nog additionele kieren bestaan die dichtgemaakt moeten worden. Gisteren hebben 2 medewerkers van het Groene Huis Tonzon vloerisolatie geplaatst. Eigenlijk in minder dan een dag werd zowel het bodemisolatiefolie en het vloerisolatie folie aangebracht. Vriendelijk personeel. Er wordt netjes, schoon en stil gewerkt en goed uitleg gegeven wat ze precies aan het doen waren. Een prettig gevoel dat we onze vloer nu goed geïsoleerd hebben! Ik kan het Groene Huis aanraden.

 • marion mackay

  ik woon in een dertiger jaren huis – bij mij kon er niet direct ge-mol-d worden , slechts 7 cm onder de balken ; dus het advies kwam om zand te laten wegzuigen ( beetje jammer voor de portomonnee ) , maar daarna hele kruipruimte perfect geisoleerd . Ik ben blij met alle adviezen geweest die ze mij geduldig en met respect hebben gegeven en met de heel netjes uitgevoerde werkzaamheden en daarom zit ik nu heel tevreden te kijken naar de cv-thermostaat , die de cv steeds later en korter laat aanslaan.

 • Isabelle Dijkhuizen - Hagemans

  12 Februari 2020 kwamen 4 aardige heren van het Groene Huis, onze gehele begane vloer isoleren met het Tonzon isolatiesysteem. Zo snel en netjes gewerkt! De grond van de “betonnen bak”, zoals onze kruipruimte gemaakt is, is voorzien van zeil die ze vast hebben gemaakt. En tegen de begane vloer aan en alle leidingen het isolatiesysteem.
  Wij merkte meteen het verschil. De kou was er gelijk uit.
  Bedankt mannen. Wij zijn zéér tevreden!
  Fam. Dijkhuizen, Velsen- Zuid

 • n stark

  Duidelijke heldere adviezen over wat wel en niet kan. Goede uitleg. Bij ons moest eerst de kruipruimte uitgegraven worden. Toen dat gebeurd was, is de Tonzon netjes en vakkundig in 1 dag aangebracht. Ook brachten ze ons nog op de hoogte van een kleine lekkage onder het huis. Voor ons niet zo leuk natuurlijk maar wel heel nuttig om te weten. Anders waren we daar misschien pas achter gekomen wanneer de schade erger was geworden. Wij kunnen het groene huis zeker aanraden!

 • T Tool

  Het begon al met de kennismaking en het opmaken van de offerte. Een zeer klantvriendelijk bedrijf die meedenkt met zijn klanten.
  Tijdens de werkzaamheden is alles netjes en keurig verzorgd door een tweetal medewerkers die er voor hebben gezorgd dat wij de komende jaren het een stuk aangenamer zullen hebben in ons huis.
  Ik kan Het Groene Huis dan ook aan iedereen aanbevelen.

 • joep winters

  Duidelijke offerte en keurige afwerking.
  De doorverwijzing naar “Nooit meer Zwam” voor het vervangen van aangetaste balken ZONDER DE VLOER OPEN TE BREKEN was Top!!

  De goede samenwerking tussen Het Groene Huis en Nooit Meer Zwam heeft ertoe geleid dat onze vloer geïsoleerd en hersteld is met garantie.

  Wij zijn tevrreden.

 • Edwin Vos

  Het Groene huis heeft onze vloer “verzilverd” het is professioneel en snel gedaan, vakmensen, alles schoon achtergelaten. Ziet er goed uit.
  Laat de winter maar komen.

 • R.Baan

  Vloer laten isoleren door het Groene Huis, de werkzaamheden zijn correct en netjes uitgevoerd. Fijne werklui De heren hebben goed werk geleverd, na afloop is alles netjes opgeruimd. Wij zijn er blij mee, bedankt.

 • Rinke van de Rhee

  De voetjes worden al warmer in huis! Ontzettend hard gewerkt door Ed en team om Tonzon pakket af te krijgen in een korte tijd en gelukt. Dank voor de inzet namens blije bewoners… en het klimaat natuurlijk.

 • Peter van zwol

  Super gedaan, eerst de kruipruimte verdiept met mega zandzuiger daarna Tonzon isolatie.
  Prima geregeld, zelf niks aan hoeven doen, o, toch wel.. kachel lager zetten. bedankt mannen van het Groene Huis!

 • Henk Ziengs

  Goed werk geleverd, het ging efficiënt en de communicatie met de heren was prima. Ter plekke vastgesteld dat er nog meer m2 onder de grond geïsoleerd moesten worden en dat is in 1 dag opgelost. Dank aan Ed, Elias, Ridge en Rob.
  We zijn zeker tevreden en blij dat dit gebeurd is!

 • F. Ouddeken

  Keurig werk geleverd door Het Groene Huis. Alles keurig volgens afspraak. Prettige werklui en ze hadden snel de klus geklaard. Alles na afloop netjes opgeruimd en het zand opgezogen.

  • Frank Hartog

   De gestuurde mollen waren echte doorzetters. Het is ook wel wat om je dagen onder vloeren door te brengen. Dikke duim voor deze jongens.
   Effect van de Tonzon-isolatie beginnen wij al na een dag te merken. Ik denk dat deze investering net als de gevelisolatie zijn geld wederom waard is.

 • R Jansen

  Goede communicatie, prettige vakmensen en harde werkers. Bedankt voor het netjes aanbrengen van de TonZon vloerisolatie in onze woonkamer.
  Klaar voor de koude dagen.

 • Karina Schilte

  Het Werk is snel en professioneel gedaan, prettige vakmensen, alles schoon achtergelaten. Ziet er goed uit. Uitstekende prijs/kwaliteit. Zeer tevreden.

 • Gerard Vriend

  Gisteren de vloeren van mijn beide huizen geïsoleerd met Tonzon. Alles naar grote tevredenheid uitgevoerd. Komend weekend (nacht)vorst voorspeld. Ben ik niet meer bang voor. Dank heren voor de vlot verlopen werkzaamheden.

 • Bronsveld

  Het is knap wat de mannen gepresteerd hebben .. zie het filmpje van de Pijntorenstraat ! .. We merken nu in de ochtend en avond al dat de vloer warmer blijft en niet afkoelt !
  Ook de voorbespreking en de offerte waar heeld duidelijk ! Ik moet er van mijn vrouw nog bijzetten dat Ed en compagnon ook leuke vrolijke mannen zijn !
  Hans Bronsveld

 • Familie Sanders

  Vandaag heeft Het Groene Huis Haarlem de Ton Zon Vloerisolatie aangebracht. Twee medewerkers, waaronder Ed Woolthuis zelf, hebben onder bepaald geen eenvoudige omstandigheden het werk verricht. Denk hierbij aan een zeer krap vloergat, weinig en soms zeer weinig hoogte onder de vloer en een kundig gemaakte doorgang in een oude funderingsmuur. Petje af voor deze vaklui en hun positieve houding.

 • mirjam

  De mannen van Het Groene Huis zijn vandaag met z’n drieën de hele dag bezig geweest, meer werk dan ik vooraf had gedacht. Er werd flink doorgewerkt, zorgvuldig (uit eigen initiatief even onze parketman gebeld om te vragen hoe hij het bij het luik afgewerkt wilde hebben), geen overlast, alles netjes achtergelaten. Vakkundige en prettige mannen! Van harte aanbevolen.

 • Corque Lycklama

  Door positieve reacties van derden besloten wij ook onze vloer te laten isoleren door TonZon.
  Elias en Richy hebben de klus vakkundig en goed gehumeurd geklaard, ondanks dat het werk langer duurde dan gedacht. Fijn duo. Prima sfeer en netjes achtergelaten. Resultaat zal vast ook positief zijn, maar dat merken we pas als het weer kouder wordt.
  Vakmensen!

 • Annemiek de Beer

  Wij waren erg onder de indruk hoe snel en vakkundig Het Groene Huis te werk ging. Geen overlast gehad en geen troep. Perfect!
  Gister is Tonzon in onze kruipruimte aangebracht. We moeten dus nog even afwachten hoeveel het gaat schelen maar we voelden gisteravond al dat er een andere warmte in ons huis hangt. Niet zo’n opgewarmde vochtige ruimte, maar een drogere warmte. Blij mee!

 • Familie Bernhard

  Beste Ed en collega,
  hartelijk dank dat jullie onze onwijs lage kruipruimte op de Slaperdijk toch hebben geïsoleerd! Zoals op jullie video te zien was dat echt heel erg krap! Knap werk!
  Wij zijn blij want het voelt in der daad al prettiger aan! Dus jullie hebben vier Slaperdijken weer een stuk blijer gemaakt!
  Succes ermee,
  Familie Bernhard

 • Familie Lagerwey

  Gelukkig was er toch ruimte in de planning op 9 januari nadat we eerst door alle drukte te horen hadden gekregen dat er niet eerder dan 18 maart tijd beschikbaar was. Ondanks alle obstakels als leidingen en riolering werden de werkzaamheden door medewerkers Elias en Rob met enthousiasme uitgevoerd. Petje af voor hun prestatie. Het effect van de isolatie verwachten we binnenkort wel te merken.

 • Familie uit Bloemendaal

  Super blij met de isolatie van de kruipruimte! De mannen van Het Groene Huis hebben de klus snel en netjes geklaard. Wij genieten nu van een heerlijk warm huis. Bedankt!

 • René Hundling

  Het Groene Huis heeft de vloer van onze woonkamer de afgelopen zomer (2018) geïsoleerd en omdat toen de mussen dood van het dak vielen van de hitte, leek het mij niet zinnig om meteen een review te plaatsen (behalve dan dat de mannen erg ter zake kundig en vriendelijke waren). Maar nu we de eerste koude dagen en nachten hebben gehad, lijkt de tijd rijp voor een review. Welnu; ik kan niet anders zeggen dan dat je de vloerisolatie echt merkt! De woonkamer voelt een stuk aangenamer aan, geen koude hoeken meer en een drogere atmosfeer. Dit hadden we eerder moeten doen!

 • Fam. van Wijngaarden

  Maandag 19 november 2018 is onze kruipruimte met Tonzon geïsoleerd.
  De mannen van het Groene Huis waren vrolijk en vriendelijk en hebben hard en snel gewerkt.
  Het verschil aan onze voeten merken we al direct (heel fijn!), we zijn benieuwd naar de winter (en de volgende gasrekening).
  We zijn heel tevreden, een aanrader!

  Fam. van Wijngaarden

 • Jenneke Aleman

  Dinsdag 13 sept. heeft het Groene huis de vloer van ons huis geisoleerd.
  Het is duidelijk merkbaar dat dat gedaan is en net op tijd want de kou kwam er aan.
  Het is een aangename warmte in onze kamer de thermostaat hoeft niet meer hoger gezet om het lekker te hebben.

 • Marijke van der Kleij

  Het Groene Huis heeft afgelopen maandag de vloer van onze woonkamer en serre geïsoleerd. Dat hadden we echt jaren eerder moeten doen. Het scheelt enorm in temperatuur! Wat ons betreft absoluut een aanrader.

 • Han Wassenberg

  Vandaag is bij mij door ” Het Groene Huis” vloerisolatie aangebracht. De mannen hebben hard en snel gewerkt, zelfs het toegangsluik is geïsoleerd, niets vuil gemaakt in huis, alles netjes achtergelaten ! Alles voor een redelijk prijs.
  Kan het bedrijf aan iedereen aanraden !

  Groet, Han Wassenberg

 • Tiny Vergunst

  Vandaag zijn Ed en Richy van ‘Het Groene Huis’ geweest om onze vloer te isoleren. Op Facebook hebben ze ook een leuk filmpje gezet zag ik net. De kruipruimte was echt heel erg krap, ook het luik was klein. Tijdens de werkzaamheden raakte Ed de hoofdwaterleiding, die knapte en de mannen hadden meteen een nat pak. Ze hebben snel zelf de loodgieter gebeld (Beelen, prima vent!) en die heeft het vlot gerepareerd.
  Het aanbrengen van de vloerfolie en de thermoskussens verliep verder vlot en het was duidelijk dat de mannen ook plezier in hun werk hadden!
  Laat nu de winter maar komen! Bedankt mannen, top gedaan!

 • Herbert Faber

  Ed, Het Groene huis hebben vlot onze kruipruimten voorzien van Tonzon en daarbij ook nog het huis keurig opgeruimd achtergelaten! Best een prestatie als je in een zanderige kruipruimte hebt liggen wroeten. Veel dank nu genieten van een goed geïsoleerde vloer!

 • Karin

  Het Groene Huis en met name Ed is aan te raden als je overweegt je vloer te isoleren. Plezierig, vakkundig en duidelijk. Ook al was het een hele operatie (eerst zand wegzuigen en daarna pas isoleren) en daarmee nogal begrotelijk, alles werd met grote zorg aangepakt. Ik verheug me op warme voeten en een minder koud huis. Dank je wel, Ed!

 • Nelleke

  Mijn kruipruimte is superlaag. De afgelopen paar jaar heb ik gepoogd om isolatie onder de vloer te laten aanbrengen. Zonder succes. Het ene bedrijf zei Oh nee dat mag niet van de Arbo en weg waren ze. Een ander bedrijf was ook duidelijk en zei Dit is te laag dat doen we niet. En ja wat dan, bij jaren-dertighuizen zijn de meeste kruipruimtes laag tot zeer laag. Bij mij was de kruipruimte gemiddeld 25 cm.! (Als je niet claustrofobisch bent, dan word je het wel…). Ed en Richy van Het Groene Huis hebben toch de klus aangenomen en afgelopen dinsdag uitgevoerd. Oranje folie op het zand, isolatie tussen de balken en de naden tussen vloer en muur met Pur gedicht. Ik ben hier erg mee, laat die kou nou maar komen.
  Hartelijk dank Ed en Richy.

 • Frits

  Onze kruipruimte was te laag om goed in te kunnen werken. Ed heeft toen voorgesteld om dat er uit te zuigen. Dat heeft ABClean, een bedrijf waar Het Groene Huis in dit soort gevallen mee samenwerkt, gedaan. Ed werkt met deze klus mee om er op toe te zien dat alles goed gebeurt. Het was in 2.5uur klaar. Ruim 10 kuub zand eruit! Meteen de oranje TonZon folie erop, omdat het anders gronderig ruikt. Daarna kon ik zelf nog wat werkzaamheden onder de vloer verrichten. Lekker droog en voldoende ruimte. Na twee weken is er met drie man de TonZon isolatie aangebracht, randen afgepurd en CV-leidingen geïsoleerd. Prima werk met vriendelijke mensen!

 • Patrick

  Afgelopen woensdag met drie man over…meer onder de vloer. Gehele bodem bedekt met bubbelplastic en daar bovenop het grondzeil. Grondwater peil loopt in regenperiode snel op en zo gaat het drijven. Daarna folie aangebracht en voor 15:00 uur klaar en alles schoon achtergelaten. Ed heeft later nog een grote zak piepschuim wokkels gebracht voor in de ruimte van de water meter. Snelle montage en service. Hopelijk vanaf volgend jaar een lagere energie rekening met de vloerverwarming in combi met deze isolatie.

 • George Smits

  Goede service. Op de beurs contact gemaakt met Tonzon. Een paar dagen later meteen contact met Her Groene Huis voor een afspraak ter bezichtiging. Wij hebben best een grote oppervlakte, maar de prijs was goed. Afspraak gemaakt voor de uitvoer. 9:10 uur aanwezig en 14:00 uur klaar. Super.

 • Jan van Manen

  Vandaag is de kruipruimte door twee vriendelijke heren geïsoleerd. Dat ging razend snel en zonder noemenswaardige overlast. Wij denken het nu al te merken!

 • Jikke

  Met veel energie en charisma zorgde Ed van het Groene Huis dat onze kruipruimte van TonZon-isolatie werd voorzien. Hij heeft samen met collega’s de ruimte tijdens een dagdeel dieper gemaakt en daarbij ook een muurtje doorgebroken. Een maand later kwam hij het folie neerleggen, de kieren dichtpurren en de luchtkussens vastnieten. Prompt werd het mooi weer. Dus over het daadwerkelijke effect kunnen we nog niets zeggen.
  Minpunt: na het uitdiepen van de kruipruimte hing er ruim een week een onaangename grondlucht in de gang. Mijn advies is om het uitdiepen en isoleren in een keer te laten uitvoeren.

 • Mattijn van Deelen

  De hele kruipruimte mooi en snel geïsoleerd, vanaf nu warme voeten!! Naast maatwerk en nette isolatie zorgt Het Groene Huis ook nog eens voor snelle service en goede communicatie met een lach. Zeker aan te raden!!!

 • E. Delachaux

  2 vrolijke mannen die in no-time de Tonzon aanbrachten in onze kruipruimte. Aangezien ze dit in IJmuiden deden kregen ze van ons na afloop een lekker visje.

 • Marbus

  Woensdag 28 Februari kwamen 2 medewerkers van Ed de vloer isoleren.Het was ongeveer de koudste dag van de maand.
  Ze waren blij dat we vloerverwarming hadden ,anders was het niet te doen.Ze hebben netjes werk afgeleverd .De volgende morgen was de vloer nog een beetje warm. Dus de gasrekening zal ook wel naar beneden gaan. Nogmaals bedankt.

 • L. Dorst

  Na gebeld te hebben met Ed Woolthuis op een zondag kwam hij zeer snel om mij te helpen met iets in huis. Echt geweldig! Ik heb ook mijn stem op hem uitgebracht want dit had hij zeker verdiend!

 • Brigitte Paulissen

  Vandaag heeft Het Groene Huis de vloer van mijn huurwoning voorzien van isolatiemateriaal.
  Ze waren op tijd, werkte netjes, hebben alles goed uitgelegd, zijn vrolijk in omgang zonder te overdrijven. Kortom, de warmte in huis nam toe door deze vakmannen en hun vakmanschap.

 • Gert-Jan

  Gezien de krapte en nogal lastige toegankelijkheid van de ruimte onder de grond dachten we aanvankelijk dat bij ons vloerisolatie niet mogelijk zou zijn, tenzij wij het parket eruit zouden laten halen. Iemand tipte ons “slangenmens” Ed te bellen. Die zou er wellicht raad mee weten: “hij vindt meestal wel een gaatje, en als hij het niet kan, is het inderdaad echt onmogelijk”. Ed laten komen, en na een korte maar grondige inspectie stelde voor om in de hoek van de kamer een soort kruipgat door het parket te maken zodat hij onder de vloer kon komen. “Natuurlijk werken we dat netjes af zodat je er haast niets van ziet”, vertelde hij erbij. Afgelopen week werd de klus geklaard, het parket ziet er uitstekend uit en de onder de grond doorlopende verwarmingsbuizen heeft hij gelijk ook geïsoleerd. Blij dat we het hebben laten doen.
  Heel leuk trouwens dat hij er een filmpje van heeft gemaakt.

 • Erik Baronner

  Gisteren is de vloer beneden geïsoleerd. Ik heb al jaren geprobeerd iemand te vinden die dit zou kunnen doen, maar steeds oordeelde men dat het onmogelijk was in zo’n nauwe ruimte te werken. Maar nu is het toch het onmogelijke gebeurd. Ik heb Ed nauwelijks gezien (hij was alleen wegens ziekte van zijn collega), want hij heeft de hele lange dag onder de vloer gelegen. Ik hoorde geschuif, getimmer en geniet (en af en toe prettige muziek!) In de kamer stonden in de buurt van het vloerluikje (40 x 45 cm!) drie kratjes met tevoren netjes geordend materiaal klaar; aan het eind van de middag waren die leeg. Het was een zeer goed georganiseerde klus en ik heb de indruk dat het resultaat merkbaar is (nu al, maar echt koud was nret vandaag niet) Ed is een heel prettige vakman die weet wat hij doet. De filmpjes op de faceboekpagina geven (ook humoristisch) een heel goede indruk van wat er onder de vloer gebeurt. Heel wat mensen zullen echter claustrofobische rillingen als ze die zien. Ik kan iedereen dit bedrijf van harte aanraden.

 • Bart

  Superfijn geregeld, ik ben benieuwd naar de gasrekening van 2018!
  De vloer voelt al lekkerder aan en de kelder is koeler (kruipruimte verwarmde de kelder wat ongewenst was)
  Ik geloof dat de heren redelijk wat werk hadden aan het werken om de riolering heen en de electrakabels onder het huis en met de geringe kruipruimte.

 • Nada Elzinga-Sajovec

  Erg blij met de vloerisolatie van het Groene Huis. Onze huiskamervloer voelt niet meer koud aan en de verwarming kan zelfs een hele graad lager ‘s avonds. De installatie verliep vlekkeloos en alles werd netjes opgeruimd. Een aanrader !

 • Jim

  De vloerisolatie was bij ons een uitdagende klus. Weinig hoogte en een lange woonkamer;dertiger- jaren huis.
  Ed en zijn collega zijn harde werkers en heel prettig in de omgang. Isolatie aangebracht ,alle randen/kieren afgedicht met pur-schuim.
  Ook wordt er een machine aan gezet die het stof, wat uit de toegang tot de kruipruimte naar boven komt, direct filtert.
  Dus geen stof in de woonkamer.
  Tenslotte wordt alles keurig opgeruimd.
  Deze mensen doen duidelijk het werk als vakmannen met plezier. Prima.
  Bedankt Ed en collega, ga zo door.

 • Alain Bericht auteur

  Onder de voorkamer van ons jaren 30 huis heeft Ed de folie aangebracht en de CV leidingen die gewoon op het zand lagen, geïsoleerd en ook de randen dichtgezet. Hierdoor is het nu zeer aangenaam in deze kamer, ook in de winter geen kou die optrekt of vochtige ramen! Alles netjes volgens afspraak en binnen een dag aangebracht. Zonder meerwerk of verrassingen! Dit maakt precies het verschil! Super gedaan!

 • Jeroen

  Hier was de vloerisolatie een pittige klus door de geringe hoogte. Maar het is toch gelukt door Ed en zijn mannen.
  We merken nu al dat het retour water van de vloerverwaming warmer is dan voor de isolatie. Goed teken dus!
  Bedankt Ed ook voor de gezelligheid!

 • Kitty Sanders

  Vloerisolatie was bij ons een lastige klus. Gelukkig heel goed contact en advies gehad van Ed. Vervolgens hebben Elias en Peter de vloer helemaal top geïsoleerd. Wij zijn super blij en merken meteen verschil.

 • Jos Poot Bericht auteur

  Wij hebben het afgelopen jaar een grote uitbouw aan ons huis laten maken, waarbij verschillende werkzaamheden onder de vloer zijn uitgevoerd. Wij hebben Ed gevraagd om de twee jaar geleden aangebrachte Tonzon-isolatie onder de grond na te kijken en daar waar nodig te repareren. Dat heeft hij vanmiddag gedaan.Hij is een klein uurtje onder de grond geweest en heeft dat vervolgens afgedaan als service van de zaak. Klasse Ed en als ik nog eens wat in huis wil doen om mijn energierekening verder te verlagen dan weet ik je te vinden. Dank je wel.

 • Pia Kramer-van der Vis Bericht auteur

  12 sept is de vloer bij ons geisoleerd, en heel netjes gedaan. Mijn man was zeer gecharmeerd hoe de beide heren met elkaar omgingen zo ondergronds. Veel plezier en ook concentieus. Top vaklui, wij kunnen niet anders zeggen. Zelf kwam ik laat thuis en wist niet dat het al klaar was en stap binnen….je voelt meteen een andere sfeer/klimaat in huis. Direct merkbaar. Heel blij dat ik bij deze vorm van isolatie ben gebleven.

 • Bibi van Bussel

  De Tonzon vloerisolatie was bij mij een lastige klus, maar de heren hebben het met een lach geklaard. Het verschil is direct merkbaar en ik ben er heel blij mee. Veel dank Groen Huis Ed!

 • John

  In ons jaren’30-huis hebben we 2 jaar geleden de spouwmuren laten isoleren. Dat was een verbetering, maar het was nog altijd niet echt behaaglijk in de woonkamer. En dat had alles te maken met de koude niet geïsoleerde vloer. Na enig speurwerk zijn we uitgekomen bij Het Groene Huis van Ed Woolthuis die werkt met de Tonzon-isolatiemethode. En dat bleek een schot in de roos. Ondanks de lage kruipruimte slaagden de enthousiaste en vakkundige Ed en zijn maat er in om in 1 dag onze woonkamer uiterst comfortabel te krijgen. Hadden we dit maar eerder gedaan.

 • Huisman

  Hetgroenehuishaarlem werd door mijn overbuurman aanbevolen. Offerte traject ging snel en uitvoering naar wens. Geen koude voeten meer en waarschijnlijk zal de het de energie rekening ook ten goede komen. Zeker goede ervaring en aan te bevelen.

 • Giovanna

  Ed heeft een geweldige prestatie geleverd. In krap 6 uur tijd heeft hij in zijn eentje in een heel krappe kruipruimte, waar hij een paar keer klem kwam te zitten, de hele woonkamervloer van vloerisolatie voorzien, de cv leidingen geïsoleerd en ook nog de kieren in de vloer gedicht! Topsport! En dat alles voor een zeer betaalbare prijs.
  De vloer voelt nu al veel prettiger aan en we hebben vooralsnog geen naaktslakken meer binnen gehad. Heel fijn!
  heel erg bedankt Ed, en ik wens je heel veel succes.

 • Evelien

  Ed en Elias hebben zeer vakkundig en snel de vloerisolatie aangelegd in een lage kruipruimte. Petje af! Ik kan nog niets zeggen over warmere voeten, maar ik denk dat ik daar in de winter zeker profijt van ga hebben! Verder is het gezellig dat Ed en Elias zo vrolijk zijn en je huis netjes achter laten!

 • Paul H

  De afgelopen jaren een huis uit 1930 opgeknapt en geprobeerd zoveel mogelijk klassieke details terug te brengen. Wat niet in dit plaatje paste was koude voeten en een hoge energierekening, via deze weg met Tonzon en Het Groene Huis in contact gekomen. Communicatie met Het Groene Huis is soepel verlopen en binnen één dag was de hele beneden verdieping voorzien van bodemfolie (vochtige kruipruimte) en thermokussens. Omdat de temperaturen buiten hoog zijn kan ik nog niets zeggen over de isolatie zelf maar daar heb ik vertrouwen in, de kruipruimte is in ieder geval al een stuk droger geworden. Top gedaan mannen!

 • Peter Fromberg Bericht auteur

  Vandaag heeft Ed de vloer bij ons geïsoleerd met Tonson vloerisolatie.
  Geweldig wat hebben jullie hard en netjes gewerkt.
  Het ziet er keurig uit. Nogmaals dank
  Een aanbeveling waardig!!

 • Shelley

  Ik ben ook eens met alle de positief recensies. Alles was precies volgens afspraak geklaard, door 2 vrolijk en deskundige vakmannen. Ik ga ook met volle vertrouwen de herfst en winter in.

 • Ine Bericht auteur

  Vorige week is de kruipruimte geisoleerd bij ons. door Ed en Elias.
  Nou super ze werken netjes, vrolijk en zijn zeer attend.
  Denk dat we het deze winter pas merken aan de energierekening,
  Alle lof en blijf reclame voor hun maken.

 • Lot Bericht auteur

  Ook bij ons is de vloer recent geïsoleerd. En we merken nu al het verschil! De verwarming slaat minder vaak aan en de vloer voelt minder kil.
  Elias en Ed gaan met een goed humeur onder de vloer (bij ons was dit een zeer lage kruipruimte) en hebben binnen no time de klus geklaard. En ze stofzuigen na afloop, wat valt er nog meer te wensen…

 • Hilde

  Helemaal eens met alle reacties hieronder. Ook bij ons werd de klus door de twee mannen snel, vakkundig en met een vrolijk gemoed geklaard en daarna werd alles netjes opgeruimd. Wij lopen nu lekker op onze sokken door de woonkamer!

 • Frank van Asten Bericht auteur

  Vorige week hebben Ed en Elias de vloer in onze woonkamer geïsoleerd.
  Dat ging keurig en snel, de mannen hadden het in een paar uurtjes klaar.
  Het was voor Ed dan ook letterlijk een thuiswedstrijd.

  Ons wooncomfort is weer een stukje toegenomen, en het blijft aanzienlijk langer warm in de woonkamer nadat de verwarming uit gaat s’avonds.

 • nicolette bakhuizen Bericht auteur

  Ed en Elias kun je prima “onder” de vloer hebben!!! Efficiënt en snel werken ze. Kan ze beiden zo aanraden. Nu kijken wat de rekening gaat doen!!!

 • mevr Kouijzer Bericht auteur

  We waren heel erg verbaast dat de. Vloerisolatie in een hele korte tijd en zonder bende waar ik heel erg tegenop keek klaar was Er kwamen s morgens vrolijke mannen die om 9 uur het gat onder de vloer indoken En na veel gelach en snel gewerkt er om 12 weer uitkwamen zelfs de tafel en vloerkleed weer op de plaats gezet hebben de stofzuiger nog even aan het werk gezet te hebben en weer vertrokken de vloer isolatie was een fijt En zelfs de zelfde dag nadat wij savonds de luiken dicht hadden hebben we al profijt van de isolatie van tonzon de thermostaat staat bij ons altijd op 22 en gaat om 23 uur naar 18 voor de nacht Nu is het savonds om ;21 uur zo warm dat we de cv terecht zetten op 18 wij zijn echte koukleunen en vinden dit toch wel heel erg fijn Bedankt tonzon jammer dat we het niet eerder hebben laten doen

 • Sjoerd Koster

  Wij zijn zeer tevreden over Woolthuis. Ed en Elias hebben bij ons de vloerisolatie gedaan. ze hebben het snel gedaan en zelfs nog een lekkage aan mijn rioolbuis opgelost. Binnen 2 dagen was het resultaat al voelbaar en klaagde mijn vrouw niet meer over koude voeten 😛

  Top Werk.

 • Bas van Leeuwen Bericht auteur

  We hebben sinds een week veel minder koude voeten in ons huis. Ed en Elias hebben een dag hard gewerkt aan de isolatie onder onze vloer. Gelukkig niet voor niets, want de feestdagen waren echt een stuk warmer. Het koelt in de nacht ook een stuk minder af.

 • Wim en Cobie van Meenen-Schouwenburg Bericht auteur

  Na lang wikken en wegen hebben we besloten om onze vloer toch ook te isoleren. We zagen wel tegen het werk op. Tot onze verrassing kwam op een gegeven moment er een busje in onze straat. We begrepen dat dit klussenbedrijf juist speciaal de Tonzon kussens aanbrengt. Wel 1 december 2016 is dat dan ook uitgevoerd. Het was beste veel werk, ook de CV leidingen zijn nog extra geïsoleerd en de kieren rondom dichtgemaakt. Bij ons hangen de kussens tussen de houten balken. We zijn benieuwd of we dit gaan merken in de stookkosten. We hebben daar geen hoge verwachtingen van omdat we al heel zuinig stoken. Wat we de eerste week al wel merken is dat de bovenverdieping kouder blijft. Dus de CV kachel slaat dus inderdaad minder aan, ofwel de warmte beneden blijft langer bewaard. We zullen het over een jaar laten weten of we inderdaad minder gas zijn gaan gebruiken.

 • Familie van der Maarel Bericht auteur

  Ed en Elias hebben in no time onze vloer (inclusief twee uitbouwtjes) geïsoleerd. Net werk afgeleverd en het effect is meteen merkbaar: nu het buiten kouder is geworden, is de vloer in de woonkamer en keuken nog aangenaam om op sokken op te lopen. Met name voor de kids is ’t ideaal, zeker met de winter nog voor de boeg…

 • Anneke Bericht auteur

  Ondanks dat beide mannen een beetje ziek waren stonden ze zoals afgesproken voor onze deur en hebben ze in 1 dag onze hele vloer geisoleerd. Afspraken werden dus nagekomen en kwaliteit geleverd! We zijn zeer tevreden over de service en het resultaat. De verwarming is de eerste nacht al niet meer aangegaan ondanks dat het buiten al vrij koud was. Dus top!

 • fam Sikkel Bericht auteur

  Ed maakt het helemaal waar! Niet te geloven dat zo een lange kerel onder de vloer past. Snelle en correcte service; binnen een dag de gehele begane grond geïsoleerd. Geen rommel en overlast; zo hoort het!…en geen koude voeten meer. Ik ga met veel vertrouwen de winter in. Vergeet de rest…neem Ed!

 • Robert van Bussel Bericht auteur

  We zijn zeer tevreden over de twee ‘mollen’ die zonder klagen en vrolijk onder de grond kropen! De plaatselijke aannemer weigerde deze klus te doen ” mijn personeel doet dit niet” . Dus alle lof: nu afwachten of in de winter onze voeten warm blijven.
  In een dag was het klaar, en we mochten dezelfde avond nog een beetje nagenieten van deze klusdag waarbij het luik naar de kruipruimte de hele dag open stond: een dikke muis die vrolijk door de kamer trippelde. Een nieuw probleem, maar we lossen het wel op.

 • Theo H. Bericht auteur

  Ik heb nog geen ervaring t.a.v. de besparing van onze vloerisolatie omdat dit in mei 2016 is uitgevoerd.
  Wel wil ik mijn complimenten uitspreken over de keurige uitvoering, ondanks de lage kruipruimte (45 cm.).
  Alle afspraken werden zeer correct uitgevoerd zoals eerste kennismaking en datum waarop de isolatie werd uitgevoerd.

 • Wil Hendriks Bericht auteur

  ik vind dat het mooi en goed gedaan is erg snel en netjes gewerkt. Ondanks dat het erg smal was geen onvertogen wordt gehoord alleen maar gezang
  Leuk dat we door een filmpje onder onze vloer kunnen kijken .Bedankt hiervoor.

 • A. Sasabone Bericht auteur

  Het resultaat laat zich nog even afwachten nu het lente wordt. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met ED en Peter, zij hebben bij ons Tonzon thermokussen bij ons in de kruipruimte aangebracht. Nog geen hele dag werk en klus was gedaan. Leuk is dat ze midddels het tonen van een filmpje je inzicht hebt in het resultaat. Wij zijn zeer tevreden, dank Ed en Peter!

 • Rob Langestraat Bericht auteur

  Klussenbedrijf Woolthuis heeft op een kordate, prettige en professionele manier eerst onze kruipruimte verdiept, door een enorme zandzuiger te organiseren, en daarna Tonzon bodemfolie en Tonzon thermokussens aangebracht. Het is allemaal goed te volgen wat ze allemaal onder de vloer uitspoken, doordat er films gemaakt worden van de werkzaamheden die ze plaatsen op hun Facebookpagina en website. Hele aardige mensen, die bovendien ook nuttige gestes weggeven. We hebben er alle vertrouwen in dat ons comfort verhoogd is in ons huis en dat er weer wat minder fossiele brandstof wordt verstookt! Dank je Ed en Peter!

 • JH Westerveld Bericht auteur

  Klussenbedrijf Woolthuis heeft op een zeer professionele wijze onze vloer geïsoleerd, snel, betaalbaar en met gedegen kennis. Omdat de klus net geklaard is hebben wij nog niet kunnen ervaren hoe behagelijk de vloer is, maar wij hebben er alle vertrouwen in.
  H.Westerveld

 • Paul Jacobse Bericht auteur

  Vorig jaar mei hebben we door Ed en Peter onder de vloer van ons huis de TonZon vloerisolatie laten aanbrengen. Destijds waren we gelijk erg tevreden over de manier waarop de klus was geklaard. Al na een week merkten we dat de muren droger waren. Nu het in januari dan toch wat kouder is geworden, kunnen we stellen, dat het klimaat in de woonkamer, keuken en serre veel aangenamer is dan voorheen. Geen koude voeten meer! Kortom, goed werk van Woolthuis en het TonZon isolatie systeem. Heel fijn!

 • Wouter Bericht auteur

  Gisteren heeft Ed onder de woonkamer de Tonzon vloerisolatie aangebracht. Hij was alleen, maar halverwege de middag was hij al klaar. En dat voor een kruipruimte die minder dan 25 cm hoog is! Prima werk, het ziet er goed uit. De komende weken zal blijken of ook het comfort omhoog is gegaan.

 • Fam. Lablans Bericht auteur

  25 november hebben Ed en Peter bij ons onder de woonkamer Tonzon vloerisolatie aangebracht. De klus was inderdaad in een dag geklaard. Ongelooflijk dat ze in zo een kleine kruipruimte dit aan hebben kunnen brengen.
  We zijn nu een dikke maand verder en we merken nu echt het verschil. Het is heel behaaglijk aan je voeten. Kan nu rustig op sokken door de woonkamer lopen.
  Hoeveel rendement het ons gaat opleveren kunnen we nog niet zeggen maar het comfort is het belangrijkste.
  Bedankt mannen, we zullen jullie zeker bij meerdere mensen aanbevelen, we zien jullie 18 januari bij de buren..

 • Paul Bericht auteur

  24 november zijn Ed en Peter bij ons aan de gang gegaan. En zoals beloofd, was de klus netjes in één dag geklaard. En dat terwijl de ruimte in de kruipruimte echt niet overal heel erg ruim was. Sterker, op sommige plekken zoals in de keuken, was het net aan 10 centimeter. En om rond 4 uur waren de mannen al klaar. Echt top!!
  Het gevolg? De sloffen zijn al een stuk minder hard nodig, het percentage van de luchtvochtigheidmeter zie je zakken. Met andere woorden, het is gewoon behagelijker. De CV hoeft veel minder werk te leveren, zeker ’s morgens merk je dat. Als je dan beneden komt is nog gewoon op temperatuur en is de CV nog niet eens aangeslagen. Heel fijn dus allemaal.
  Conclusie, zowel TonZon als Klussenbedrijf Woolthuis kan je met een gerust hart inschakelen voor de isolatie van de kruipruimte…..

 • Rutger Bericht auteur

  Na eerst een behoorlijke hoeveelheid zand uit de kruipruimte te hebben laten afzuigen is eind oktober de vloer geïsoleerd door Ed en Peter van Klussenbedrijf Woolthuis. De woonkamer is daarbij geïsoleerd met Tonzon-isolatie, de erker (nog) niet, omdat dit op het moment nog niet mogelijk bleek te zijn. De gang- en keukenvloer waren enkele jaren geleden al “geisoleerd” met de zogenaamde chips. Er is nu dus een goede mogelijkheid om te voelen waar de vloer het warmste is;). Tsja, de gang- en de keukenvloer zijn nog steeds even koud en het ruikt er nog muffig. Het enige wat de chips lijken te hebben gedaan is ervoor zorgen dat de kruipruimte/bodem iets droger is, maar van vloerisolatie is geen sprake. De Tonzon bodemfolie en de thermo-kussens hebben wel een tweeledige werking. En dat is te merken! De vloer in de woonkamer is warmer, een soort passieve vloerverwarming, zeg maar. De CV-ketel slaat beduidend minder aan en ’s ochtend is de woonkamer nog steeds goed op temperatuur. Bijkomend voordeel van Tonzon is dat het een sterk effect heeft op het verminderen van huisstofmijten. Ook komt er minder stof in de lucht omdat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Ik had altijd veel last van allergie, maar sinds de isolatie is geplaatst, is dit sterk verminderd. Erg fijn. En last but not least, het vocht op de binnenzijde van de ramen is praktisch weg (HR-glas). Enkel de raamkant waar (nog) niet geïsoleerd is, bij de erker, beslaat nog wel. Gezien de positieve ervaringen met Tonzon en zeker ook met Ed en Peter, die alles op bijzonder prettige wijze begeleid en aangebracht hebben, kan ik Klussenbedrijf Woolthuis van harte aanbevelen!

 • Jos Poot Bericht auteur

  Wij hebben in mei de vloer laten isoleren door Ed en Peter. Twee vakmensen, die weten hoe ze met klanten om moeten gaan. Netjes, prima uitleg, kortom wat de werkzaamheden betreft niets dan lof. En dan het resultaat. We hebben even gewacht met reageren, omdat met een aanleg in mei er nog weinig valt te testen als het gaat om kou. Wat we in juni al wel direct hebben gemerkt is dat warmte langer blijft hangen in huis. Nu begin november, tja inderdaad geen koude vloer meer. Dat is al heel anders dan andere jaren. ’s Ochtends is het veel minder ver afgekoeld. Alle vertrouwen in een aanzienlijk hoger comfort ook als het straks echt gaat vriezen. Hoeveel het gasverbruik zal dalen weten we nog niet, maar dat moet ook aanzienlijk zijn. En het comfort hebben we al binnen. Dank voor jullie gezelligheid en het resultaat.

 • Marijke Loogman Bericht auteur

  Wij hadden ons ermee verzoend: geen Tonzon onder onze vloeren, de kruipruimte was veel te klein. Ha! Mooi buiten Ed&Peter om gerekend! Onbevreesd kropen zij de claustrofobisch kleine ruimte in. En wat een verschil. Van koude vloeren krijg ik heftige zenuwpijnen. Van de week was ik ergens waar een koude vloer was. Toen pas realiseerde ik me plotseling dat ik al weken bijna geen pijn meer had gehad.
  Ook leuk is dat onze gecomputeriseerde thermostaat de eerste dagen van de leg was. Elke keer was het rond de 22 graden in de woonkamer, omdat het zo is ingesteld dat het altijd 19,5 graden moet zijn. Kennelijk is de hoeveelheid energie die daar voor werd verbruikt nu voldoende was om het zo warm te maken. Inmiddels heeft de thermostaat zich weer opnieuw ingesteld en hebben wij geen koude voeten meer.
  Klasse, heren! Bedankt.

 • Oskar Bericht auteur

  Ed en Peter hebben vandaag Tonzon installatie gedaan. Ook meteen de leidingen ingepakt en de naden tussen de vloer en de muur gepurd. nsle en efficient te werk gedaan en ook nog een makement onder vloer ontdekt. Er loopt namelijk een buis vd open haard naar buiten en die staat vol water en zand aangezien de regenpijp naast de ontsluiting zit… niet zo handig. Ed en Peter denken dus ook mee onder de vloer! Nu kunnen we de winter door zonder de voeten op de de bank!
  Filmpjes op Youtube kanaal van Ed en op Facebook, een gemiddeld feestje heeft minder troep (onder de vloer)…..
  dank Ed en Peter

 • Leonardo Bericht auteur

  Afgelopen week hebben Ed en Peter Tonzon vloerisolatie bij ons aangebracht. Wij hadden last van vocht, schimmellucht op sommige plekken en een koude vloer. De mannen zijn de hele dag bezig geweest in de kruipruimte, er moest eerst veel puin weggehaald worden, vervolgens is de Tonzon aangebracht inclusief isolatiematerial om de leidingen heen. Ze hebben zorgvuldig en hard gewerkt, en het effect is nu al te merken: minder koude vloer, we ruiken geen schimmellucht meer.
  Bedankt Ed en Peter!

 • C.Zwaan Bericht auteur

  7 oktober is onze vloer geisoleerd, met de vochtige grond onder de vloer en het koude weer op komst een goed moment voor deze ingreep.
  Ed en Peter werkten de klus netjes en vlot af en de parketvloer voelt neutraal qua temperatuur waar die voorheen koud aanvoelde.
  Dat belooft goede tijden als de kou echt komt !
  Alvast dank voor de comfort en bezuininging de komende tijjd

 • Anna Tromp Bericht auteur

  Woensdag 3 juni hebben Ed en Peter bij ons de TonZon vloerisolatie aangebracht. Indrukwekkend hoe deze mannen in zo’ n kleine ruimte kunnen werken. Ook nog zeer netjes en het was snel gebeurd. Top!!
  Laat nu eerst de zomer maar komen en als die voor voorbij is, kijken we uit naar een winter zonder koude vloer, met minder stookkosten en met warme voeten. Dat klinkt goed.
  Ed en Peter, dank voor jullie uitstekend werk.

 • Philip Bericht auteur

  Onlangs de vloer van de woonkamer, keuken en gang laten isolen met TonZon isolatie systeem. Prima deskundig uitgevoerd door Ed en Peter.
  Het effect van dit systeem moeten we nog beoordelen over enkele maanden. Het wordt nu einde lente en dan eerst nog zomer. We zijn benieuwd.
  Nogmaal Ed en Peter hebben keurig gewerkt, schoon opgeleverd, geen troep en gezelligheid. Met dank!

 • Fam. Van den Herik Bericht auteur

  In november 2014 heeft Ed Woolthuis bij ons Tonzon vloerisolatie aangebracht. Wij hadden een vochtige kruipruimte en daardoor een klamme koude parketvloer. Vantevoren hadden we ons verdiept in de mogelijkheden (schelpen, pur, chips of luchtkussens). Het milieuvriendelijke aspect van Tonzon en het feit dat je kruipruimte met luchtkussens gewoon toegankelijk blijft (ze hangen namelijk gelijk onder je vloer), sprak ons aan.
  Ed heeft de isolatie in ongeveer anderhalve dag aangebracht. Hij isoleerde eerst alle leidingen, dichtte de kieren tussen de vloer en de muren en plaatste de folie. Toen was het verschil al merkbaar (er kwam geen bedompte lucht meer uit de kruipruimte). Vervolgens bevestigde Ed alle luchtkussens. Zelf ben ik mee de kruipruimte ingegaan om met eigen ogen te zien hoe de luchtzakken werken, heel simpel maar zeer doeltreffend. En indrukwekkend om te zien hoe Ed Woolthuis te werk gaat in die kleine ruimte!
  Het effect van de isolatie overtreft onze verwachtingen. De vloer voelt nu neutraal qua temperatuur en niet meer klam. Een onverwacht positief bijeffect is dat onze kelder ineens niet meer bedompt is omdat de ventilatieopeningen in de kruipruimte uitkomen en dus droge lucht aanvoeren.
  Tot slot werkt Ed Woolthuis netjes en levert hij uitstekende service. Na de werkzaamheden bleek onze vloer aan de rand een barst te vertonen, waarvoor Ed meteen langskwam (ook al was het een dag voor Kerst). Het bleek helemaal niets met de isolatiewerkzaamheden te maken te hebben, maar toch ging Ed weer onder de vloer en verhielp het probleem kosteloos. Echt super!
  Kortom, wij zijn zeer tevreden en kunnen zowel Tonzon vloerisolatie als het werk van Ed Woolthuis van harte aanbevelen!

 • J. Gastkemper Bericht auteur

  We hebben in oktober 2014 Tonzon vloerisolatie laten aanleggen.
  Ed en Peter hebben goed aangegeven waar isolatie goed mogelijk is en ook zin heeft. Zo bleken er teveel leidingen te liggen in de gang, waarop ze adviseerden om daar geen isolatie te leggen. Ook bleek er in een later aangebrachte uitbouw al isolatie te liggen met steenwol. Hoewel steenwol niet zo goed isoleert als Tonzon, adviseerden ze dat niet te vervangen omdat het in de kruipruimte goed droog is en er veel moeite gedaan moest worden om een gat in de nog aanwezige buitenmuur onder de grond te maken.
  Daar waar het wel mogelijk was en zin had, hebben ze alle moeite gedaan om de isolatie aan te leggen. Zo moesten ze zich door een klein gat naar de keuken “tijgeren” waarbij ze de leidingen die in de weg lagen een stukje hebben laten zakken. In het algemeen was de kruipruimte heel laag en het is hen toch gelukt om de isolatie aan te leggen.
  Het resultaat is direct merkbaar: de kamer warmt sneller op en koelt minder snel af, waardoor de thermostaat al veel vroeger in de avond naar beneden kan.
  Kortom: een aanrader. Het is binnen een dag gebeurd!

 • P. Keesom Bericht auteur

  Ik heb in maart 2013 het tomzon vloerisolatie door
  Ed Woolthuis laten aanleggen. Ed hielt zich prima aan de gemaakte afspraken en installeerde het binnen 2 dagen. Het was geen gemakkelijke klus ivm met zeer beperkte hoogte in de kruipruimte. het resultaat is een veel aangenamer binnenklimaat, de kamer is veel sneller op de gevraagde temperatuur tevens blijft de warmte veel langer in de kamer hangen.
  Mijn energie rekening is inmiddels met 40% verminderd. Wat mij betreft een aanrader.
  P. keesom

 • Daniël Bericht auteur

  Door Woolthuis klussenbedrijf hebben we eindelijk een droge kruipruimte en warme voeten.
  Sinds Januari is bij ons namelijk TonZon isolatie aangebracht en wat een verschil! Het vochtprobleem in onze woning is er niet meer. Geen klamme muren of condens meer op het raam.
  We kunnen het zelfs aan de kat merken, want die ligt tegenwoordig zomaar ergens op de vloer. Oppassen dus!!
  Alle complimenten aan Ed Woolthuis en Peter die de isolatie netjes en snel heeft aangebracht. Ik kreeg deskundig advies en werd vriendelijk behandelt en ze laten geen troep of vuil achter.
  Ook een misverstand over de factuur is zeer professioneel en naar tevredenheid opgelost.
  Ed is zelfs nog een keer terug gekomen, omdat 2 balken eerst goed moesten drogen voordat daar de isolatie aangebracht kon worden. Ook hier is weer keurig en snel een afspraak voor gemaakt en de klus verder afgemaakt.
  Woolthuis klussenbedrijf raad ik iedereen aan en TonZon isolatie is de investering meer dan waard.

 • M. Vet Bericht auteur

  Tonzon vloerisolatie – warme voeten
  Sinds een maand is onze vloer geïsoleerd dmv het TonZon systeem. Snel en vakkundig aangelegd door Ed en Peter. We hebben een moeilijk bereikbare kruipruimte en weinig ruimte tussen de vloer en de grond, maar het is de heren gelukt om de klus te klaren. Daarnaast werken ze erg netjes, geen rotzooi in huis!
  En nog belangrijker; we hebben warme voeten! Aangezien de keukenvloer niet geïsoleerd kon worden, kunnen we het verschil duidelijk voelen. Daarnaast zien we dat de CV minder snel aanslaat en de kamer veel beter op temperatuur blijft. Hoe groot het effect op ons verbruik is, is nog even afwachten maar er zal zeker effect zijn. Daarnaast is ons woon-comfort behoorlijk toegenomen. Al met al de investering waard.

 • Gerphil Kerkhof Bericht auteur

  Het werkt!
  Begin december heeft klussenbedrijf Woolhuis ook onze vloer vakkundig onderhanden genomen. Behalve het aanbrengen van het TonZon systeem onder de vloer en op de bodem van de kruipruimte werd ook folie aangebracht rond de cv-leidingen die voorheen de kruipruimte verwarmden. En werd een lekkende aansluiting van het riool verholpen. Het resultaat is verbluffend: we stoken inmiddels structureel 1-2 graden minder, ’s ochtends is de temperatuur nooit meer teruggelopen naar het ingestelde minimum, we hebben het bij 18-19 C behaaglijk en ook de bolling van onze houten vloer als gevolg van vocht is behoorlijk verminderd. Het contact met Ed verliep ook bijzonder prettig. Kortom: een enorme aanrader! We draaien onze buren er al warm voor!

 • Tammo ter Hark Bericht auteur

  Vloerisolatie in twee stappen
  In 1984 schreef Kees van Kooten voor de bescheurkalender het stukje “unsere Traumkuche” (terug te vinden in de bundel Modernismen). Daarin vertelt hij dat de aanschaf van een nieuwe keuken nogal wat anders liep, uiteindelijk wordt het allemaal duurder en duurt het langer.
  Wij hebben nu geen nieuwe keuken gekocht, maar zijn overgegaan op de aanschaf van vloerisolatie. Een soortgelijk verhaal volgt.
  Wij stoken ons huis doorgaans op 18,5 graden. Het verwarmingssysteem regelt het dan zo, dat het in de huiskamer ter hoogte van de thermostaat (schouderhoogte) dan vrijwel constant 18,5 graden is. Aangezien warme lucht stijgt is het dan tegen het plafond wat warmer en bij de vloer wat kouder. Als je, zoals bij ons het geval was, dan een parketvloer hebt, die op een planken/balkenvloer ligt zonder isolatie, kan de vloer echt een paar graden kouder zijn. We hebben het niet gemeten maar ik schat dat de vloer zo’n 1 a 2 graden kouder was dan de thermostaat. En van een vloer die 16 tot 17 graden is krijg ik koude voeten.
  Vloerisolatie dus. Een eerste zoektocht leverde een hoop experts op: blijkbaar iedereen in mijn omgeving had de ideale oplossing gevonden. Iedereen een andere overigens. Wat kwam er langs aan oplossingen:
  1.de hele onderkant van de vloer bespuiten met PUR-schuim, vertelde een meneer van de NUON me, was een prachtige oplossing. Tegelijkertijd hoorde ik via het nieuws en kranten dat veel mensen dit helemaal niet zo’n goed oplossing vonden: direct na het aanbrengen veel last van gezondheidsklachten. Daarnaast ben ik niet dol op onomkeerbare oplossingen: als je het spul er eenmaal op spoten hebt, krijg je het er met geen mogelijkheid meer vanaf. Inmiddels levert NUON deze oplossing helemaal niet meer.
  2.Tussen de balken platen van isolerende kunststof aanbrengen of glaswol/steenwol. Kan volgens mij een prima oplossing zijn. Deze hebben we niet verder onderzocht.
  3.De hele kruipruimte laten volspuiten met schelpen of EPS (kunststof) chips. Schelpen zouden sterk vochtregulerend kunnen werken en ook de kunststof chips zouden dat doen, maar naar mijn idee zou dat minder helpen als isolatie. Koude voeten, weet je nog?
  4.De hele vloer eruit halen en vervangen door een vloer van goed geisoleerde betonnnen broodjes en dan afwerken met vloerverwarming. Dit zou waarschijnlijk energetisch de beste oplossing zijn, maar de kosten zouden de pan uitrijzen: we hebben een ouderwetse kamer ensuite, alle oude details zouden dan eerst gesloopt moeten worden. Hebben we dus niet gedaan.
  De uiteindelijke oplossing die we gekozen hebben is die waarbij tussen de balken in de kruipruimte TonZon luchtkussen werden aangebracht. De leverancier beweert dat dat enorm isoleert en van diverse mensen hoorde ik dat het eenvoudig was en niet al te duur. Wij begonnen aan ons stappenplan.
  Stap 1: offerte aanvragen.
  Als eerste vroegen we een leverancier van de TonZon spullen om een offerte. De man kwam, keek onder de vloer en bracht rapport uit: “Meneer, de kruipruimte is te ondiep en er lopen allemaal verwarmingsleidingen dwars door de kruipruimte. Ik kan het wel isoleren, maar het kost u extra vanwege de ondiepe kruipruimte en alle leidingen. Overigens zijn de meeste van die leidingen zelf ongeisoleerd en verroest. Wilt u een prijsopgave?”. Dat wilde ik wel, maar ik wilde ook nadenken. We zouden de vloer wel kunnen isoleren, maar om nou verroeste verwarmingsleidingen te isoleren met als risico dat wanneer die leidingen echt rot worden we de hele isolatieklus opnieuw moeten doen? De prijsopgave die we kregen, liet ons nogal schrikken, de man leek de hoofdprijs te vragen, als we zelf eerst een hoop andere dingen deden. We besloten in ieder geval de stappen te nemen die nodig zouden zijn om de isolatie voor te bereiden en dan opnieuw naar een aannemer voor TonZon te gaan.
  3 stappen terug
  We vroegen een loodgieter of hij de leidingen onder de vloer zou kunnen vernieuwen, netjes langs de muur leggen en isoleren. “Ja, dat kan wel, maar uw kruipruimte is veel te ondiep. Ik mag er niet in van de Arbo. Ik wil er werken als er minimaal 50 centimeter tussen het zand en de balken zit. Er zit nu op sommige plaatsen minder dan 40 centimeter”.
  (1) Onze kruipruimte heeft een oppervlak van 40 vierkante meter, dus meer dan 10 centimeter zand eruit is minimaal 4 kuub zand. Hoe krijg je 4 – 6 kuub zand uit een kruipruimte, door een klein luik? De aannemers die ik ernaar vroeg keken me vreemd aan en wilden geen offerte uitbrengen. Uiteindelijk hebben 3 Polen heel hard gewerkt en 5 kuub zand in een container voor mijn huis geladen. Hulde aan de Polen. Kosten: 750 euro
  (2) Toen kon de loodgieter aan de slag. Met flexibele slangen, die goed isoleerd nu keurig langs de muur liggen is de kruipruimte nu helemaal klaar voor isolatie. Kosten leidingenwerk: 1600 euro. En helemaal klaar voor isolatie? Nou nee. “Meneer, we zagen dat de onderslagbalk wat last heeft van houtworm. Misschien moet u daar toch wat aan laten doen.
  (3) De man van de houtwormbestrijding kon er kort over zijn: u heeft behoorlijke last van houtworm en er is veel te veel vocht in de kruipruimte. “Ik adviseer u om een aannemer de ondersteuning van de onderslagbalk te laten vervangen (in dat metselwerk trekt veel vocht op), twee balkkoppen te laten vervangen (die zijn rot) en ons de houtworm en zwammen te laten bestrijden. Totale kosten voor ons ongeveer 1800 euro en graag hoor ik van u binnen twee weken. Succes met met vinden van een aannemer!”
  Een aanemer bleek niet te vinden. De loodgieter wilde nog wel eens kijken. “Ach meneer, in heel Haarlem staat het grondwater hoog. Ja, er trekt wel wat vocht op, maar dat is overal. En die balkkoppen zijn inderdaad wel een beetje aangetast, maar dat overleeft u ook wel.”
  Uiteindelijk hebben we alleen de houtworm laten bestrijden. Kosten 900 euro.
  Stap 1a: een nieuwe offerte
  Via de Haarlemse Heerlijke Huizenroute kwamen we in contact met Ed Woolthuis. Een enthousiaste man van een lengte die je eigenlijk niet in kruipruimtes verwacht. Naar eigen zeggen al meer dan 5 jaar meer dan twee keer per week bezig met TonZon in Haarlemse huizen. Met zijn maat Peter kwam hij en overzag het allemaal. En hoorde mijn verhaal. “Ach meneer, dat uitgraven van de kruipruimte en het verleggen van die leidingen was helemaal niet nodig geweest, wij werken gewoon als we erin kunnen. Als de ruimte minder is dan 50 centimeter rekenen we alleen wel een toeslag, die hoeft u nu niet te betalen….
  En hij bracht een offerte uit: het zou gaan over:
  1.het aanbrengen van een dampdichte laag op het zand (een dikke plastic laag die het vocht vanuit de grond grotendeels tegenhoudt
  2.het aanbrengen van TonZon isolatiekussens tussen de vloerbalken
  3.het extra isoleren van de verwarmingsleidingen met dezelfde folie van de luchtkussens.
  Stap 2: aanbrengen van de vloerisolatie
  De mannen Ed en Peter kwamen om 9:00 uur en om 15:00 uur waren ze klaar. Vrolijke kerels, die van wanten weten. De oplevering ziet er prima uit. Totale kosten 1700 euro.
  Ervaring nu na een paar weken
  Wat zijn de effecten van deze klus? Opgeteld hebben we de nederlandse (en poolse) economie een kleine 5000 euro vooruit geholpen. We zijn dus in ieder geval aan het enthousiaste verhaal van premier Rutte tegemoet gekomen. En we gaan energie besparen. Hoeveel, geen idee….
  Gaan we die 5000 euro nog terugverdienen? Geen idee. Dat is afhankelijk van de energiebesparing doordat er minder warmte weglekt. En dat zien we bij de energieafrekening volgend jaar aan het einde van 2014.
  Hebben we al warmere voeten? Ik weet het niet, we hebben geen meting gedaan voordat we de kruipruimte isoleerden, en ook erna niet. Voelt het beter? Ja, het voelt beter, vooral in ons hoofd, want we hebben wat gedaan aan energiebesparing. Of ik echt warmere voeten heb, weet ik niet.
  Zouden we het opnieuw doen? We zouden in ieder geval:
  1.eerst een meting doen van het verschil in warmte op vloerniveau, op schouderhoogte en bij het plafond, zodat we de temperatuurverschillen van nu ermee kunnen vergelijken.
  2.eerst een hele scan op het huis laten doen, zodat we zien welke zaken we het beste eerst kunnen aanpakken; als je eerst de zaken doet die het meeste besparen, verdien je het snelst geld terug om in andere zaken te steken. We hebben inmiddels een dergelijk iemand ingeschakeld, we wachten nu op de adviezen.
  Conclusie
  We wilden ons huis met kleine stappen verbeteren, het werden in ieder geval wat meer stappen dan we dachten. Natuurlijk kun je niet alle gemaakte kosten toerekenen aan het isoleren van de kruipruimte, een deel was gewoon (achterstallig) onderhoud. Maar als we er niet aan begonnen waren, hadden we die kosten ook niet gehad. En mischien later veel meer kosten aan het verhelpen van grote lekkages. Misschien, misschien….
  Toch gaan we door met het nemen van kleine stappen om ons huis en onze leefomgeving te verbeteren. Het terugverdienen is niet het enige, het ideaal is ook wat waard.

  • Jan Tjemme Bericht auteur

   Hallo Tammo,
   Goed verhaal! Gelukkig ben je doorgegaan toen het in het begin tegenzat en heb je nu een goed geisoleerde vloer en droge kruipruimte. Het verschil ga je zeker merken: thermoskussens hebben een hoge isolatiewaarde Rd 3,8 en dat is 3x hoger dan het Bouwbesluit voorschrijft als minimum voor renovatie van bestaande woningen. Maar belangrijker is wat je gaat merken aan je voeten en je energierekening. Ik heb zelf 11 jaar geleden de houten woonkamervloer met thermoskussens geisoleerd met bodemfolie op de bodem van de kruipruimte, net als jij. Die bodemfolie moet je overigens een Een paar jaar geleden heb ik infrarood temperatuurmetingen gedaan, hartje winter. Resultaat: thermostaat op schouderhoogte 19 graden, houten vloertemperatuur 19 graden, plafondtemperatuur 20 graden. Dat is geen garantie voor warme voeten, maar wel een stuk beter dan de met 5 cm piepschuim geisoleerde vloer in de aangrenzende open keuken: 16,5 graad.
   Dan de besparingen: die kan je zelf meten als je rekening houdt met de graaddagen om het verschil tussen stookseizoenen uit te filteren en m3 gas per graaddag uit te rekenen. Dan kan je verschillende jaren met elkaar vergelijken, mits je stookgedrag hetzelfde blijft. De graaddagen zijn op internet te vinden, zie o.a. http://www.kwa.nl maar er zijn ook handige hulpmiddelen zoals http://www.mindergas.nl. Dan moet je wel minimaal iedere maand je meterstand opnemen en invullen. Er zijn veel meer hulpmiddelen, gratis en betaald, zie http://www.energieverbruiksmanagers.nl. Ik gebruik naast mindergas.nl ook http://www.energiemanageronline.nl en die heeft ook een graaddagenberekening, maar het is nog niet goed mogelijk om daarmee gasverbruik voor verwarming in verschillende seizoenen te vergelijken. Ik gebruik energiemanageronline dus naast mindergas.nl onder andere omdat energiemanageronline ook uitgebreide mogelijkheden geeft voor monitoring van elektriciteitsverbruik en een zonmodule heeft voor monitoring zonnepanelen. Met de energiepioniers gaan we ervaring uitwisselen met de verschillende energieverbruiksmanagers om te komen tot een handige en leerzame monitoring van energiebesparende maatregelen.
   Voor de besparing kan je voorlopig uitgaan van 5,7 m3 gas per m2 vloeroppervlak per jaar bij gemiddeld stookgedrag (20 graden bij aanwezigheid, 15 graden ’s nachts en bij afwezigheid). Dat is berekend door Milieu Centraal op basis van onderzoek van TU Delft naar de effecten van van vloer- en bodemisolatie. Voor jouw 40 m2 is dat dus ongeveer 230 m3 per jaar, dus zo’n 150 euro per jaar. Dat verdien je niet snel terug als de thermoskussens laat aanbrengen, maar je hebt wel meteen meer comfort. Bovenstaande besparing is meer dan volgens de officiele EPA maatwerkadviezen omdat die rekenmethodiek geen rekening houdt met alle extra effecten van vloerisolatie zoals minder verliezen naar de kruipruimtewanden, minder afkoeling door minder verdamping van vocht in een droge kruipruimte, vermindering van de warmteverliezen door kruipruimteventilatie (de lucht in de kruipruimte warmt minder op, dus minder verliezen) en de mogelijkheid om de woonkamertemperatuur 1 graad lager te zetten (door de warmere vloer heb je meer stralingswarmte net als bij vloerverwarming en kan de luchttemperatuur iets omlaag).
   Succes, ik ben benieuwd naar deel 3!
   Jan Tjemme

 • Arnold de Vries Bericht auteur

  Tonzon
  Nu twee weken verder, merkt mijn vrouw op dat de vloer warmer is.
  Ze hoeft geen extra sokken aan. Toto zover is er dus sprake van winst. Of dat ook in de gas nota tot uiting komt weten we pas over een jaar.

 • Coen Bericht auteur

  Tonzon
  Wij hebben nu een jaar Tonzon onder de vloer. Een fantastische verbetering en de gasnota was opvallen lager dan de jaren daarvoor. Prima gewerkt door de Firma Woolthuis. Een aanrader.

 • G. Bas Bericht auteur

  Zeer tevreden
  Hallo Ed en Peter, onze isolatie is in oktober 2012 gedaan; pas in feb 2014 weet ik wat het rendement geweest ; overigens is het comfort prima en zijn wij ook zeer tevreden over de wijze waarop het materiaal werd aangelegd: moeilijke kruipruimte, veel rotzooi erin (puin) en razendsnel aangelegd. fam Bas-Smittenaar. Groet, G.Bas

 • Rob Rib Bericht auteur

  IK heb sinds februari vloerisolatie van Tonzon. Het werk gebeurde snel en netjes. Eerlijk gezegd hebben wij ’s winters nog wel koude voeten, maar dat kan aan onze leeftijd liggen. Ik heb de temperatuur op de vloer gemeten in februari, toen het zo rond de 15 graden vroor en de vloer was overal in de kamer 19 à 20 graden. Of ik minder gas heb gebruikt, merk ik pas in januari bij de eindafrekening. Wel merkte ik aan mijn werkkamer en de badkamer dat die minder warm waren, dus de thermostaat in de woonkamer slaat eerder af. Kennelijk bespaar ik dus gas.

 • Jaap Visser Bericht auteur

  Gisteren is ruim 70 m2 vloer aan de onderzijde voorzien van Tonzon. Uitgevoerd door klussenbedrijf Woolthuis. Bij het opmeten en berekenen van de kosten komen de twee mannen (Peter en Ed) positief en deskundig over. Bij de uitvoering valt hun professionaliteit op. Het zijn geen knoeiers. Ze gaan er fris tegen aan en dat valt niet mee: urenlang kruipend en liggend in een beperkte ruimte. Ik kan ze U aanbevelen.

 • A. de Vries

  Vandaag na een dag hard werken door Ed is onze vloer voorzien van een TonZon vloerisolatie.
  Mijn complimenten voor dit werk samen met collega omdat de ruimte waarin jullie moesten werken niet de makkelijkste is.
  De komende weken zal ik kijken of mijn voetjes lekker warm blijven.
  A de Vries