Leidingisolatie


Stop het ontsnappen van warmte via leidingen met TONZON bandagefolie

Steeds vaker lopen cv-leidingen onder de grond door. Soms zijn deze verwarmingsbuizen al geïsoleerd met standaard leidingisolatie, een holle buis van schuim die om de cv-leidingen aangebracht is. De schuimlaag zorgt dat de lucht om de buis minder opgewarmd wordt. Dit houdt al een boel warmte tegen. Toch is er nog veel warmteverlies. Daarom isoleren wij deze leidingen extra met TONZON bandagefolie zodat het warmteverlies maximaal wordt tegengegaan.

Leidingisolatie met TONZON bandagefolie

TONZON bandagefolie is een dunne, sterke folie die de uitstraling van warmte voor 95% tegengehouden. De isolatiefolie is eenvoudig te verwerken, ook rondom koppelingen en bochten. Hierdoor verliezen de leidingen bijna geen warmte meer wat 2 belangrijke voordelen oplevert:

  • het warme komt water sneller en warmer op de bestemming aan, omdat de warmte in het water blijft.
  • het water dat terug bij de ketel komt is ook warmer, met als gevolg dat de ketel minder hard hoeft te werken.

Dit zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een langere levensduur van de cv-ketel. Hoeveel energie er bespaart wordt door deze folie hangt af van de situatie maar het effect van de leidingisolatie is altijd merkbaar.

  • Bespaar op je stookkosten
  • Zorg voor een langere levensduur van jouw cv-ketel
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Hoger rendement op je investering

Zelf je leidingen isoleren?

Je kunt er voor kiezen om zelf je leidingen te isoleren. In onze showroom aan de Rijksstraatweg 238 in Haarlem verkopen wij alle TONZON producten. Hoe je deze leidingisolatie zelf aanbrengt zie je op onderstaande video.