Meest gestelde vragen over TONZON vloerisolatie


Ik heb al schelpen onder de vloer, heeft TONZON dan nog wel effect?

Jazeker! Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunnen met TONZON isolatiemateriaal nog extra rendement opleveren. En je kunt genieten van een nog fijner binnenklimaat.


Hoe gaat het traject in zijn werk?

Heb je interesse in TONZON vloerisolatie? Vul dan een aanvraagformulier in. Wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende kruipruimte inspectie. Hierna ontvang je een offerte op maat. Na goedkeuring van de offerte plannen we een datum voor het monteren. Meestal is de gehele montage gereed binnen 1 dag.

Wil je vast een indruk krijgen van de prijs? Kijk dan bij de richtprijzen.


Ik heb geen toegang tot de kruipruimte.

Heb je geen toegang tot de kruipruimte….  dan kunnen wij deze maken. Bij een houten vloer wordt een luik in de vloer gezaagd. Meestal doen we dit in de hoek van de kamer. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat deze weer netjes dicht kan.

Bij kamers met kamer-ensuit kunnen we vaak de bodem uit de kast halen zodat er geen extra luik in de vloer gemaakt hoeft te worden.


Is mijn kruipruimte niet te laag om te isoleren?

Wij komen altijd vrijblijvend de kruipruimte inspecteren. Onze standaard werkhoogte is ca. 55 cm. Bij beton is een hoogte tot 40 cm nog mogelijk en bij hout kan soms zelfs nog tot 25 cm hoogte worden gewerkt. Voor dergelijke krappe kruipruimtes wordt wel een extra toeslag gerekend. Soms constateren wij bij deze inspectie dat de kruipruimte te laag is. In dat geval kunnen wij de kruipruimte laten afzuigen door een gespecialiseerd bedrijf. Er wordt dan simpelweg zand weggezogen. Dit gebeurd met een zuigwagen. Deze wagen werkt net als een stofzuiger en op deze manier kunnen we tot maximaal 18 m3 zand wegzuigen. Hierna is de kruipruimte geschikt om te kunnen isoleren met het Tonzon vloerisolatie systeem.


Hoeveel garantie ontvang ik op TONZON vloerisolatie?

Je ontvangt 10 jaar garantie op het materiaal en, als wij de montage hebben verzorgd, ook 10 jaar op de montage.

Schade aan vloerisolatie ontstaan door ongedierte, zoals muizen en ratten, valt niet onder garantie.