NoMorePlasticBags


Het Groene Huis promoot graag lokale pioniers die de wereld een klein beetje duurzamer willen maken.

Daarom vragen wij uw speciale aandacht voor: Ernst-Jan Koole

 

Jij bent op zoek naar een shopper. 

Een shopper die lekker groot is en met een originele print.

Je leeft bewust en bent bezig met duurzaamheid.

Je wilt iets bijdragen aan de wereld.

Plastic afval stoort je en hier wil je iets aan doen.

En daarom vind je hier jouw nieuwe shopper.

Jouw NoMorePlastic shopper.

 

 

Het ontstaan van NoMorePlastic

Begin juni 2018 werd ik geconfronteerd met het zoveelste nieuwsbericht over het plastic afval probleem. Dit keer was een griend het slachtoffer. Aangespoeld op een strand in Thailand met maar liefst 8 kilo plastic in z’n maag!

Op dat moment was ik op vakantie op Samos. Hier werd ik mij ervan bewust dat dit niet zo zeer een probleem is in Thailand alleen… het viel mij op dat overal in het straatbeeld van Samos plastic afval lag. Een paar dagen later, op 5 juni 2018, was het World Environment Day. Dat was voor mij het teken aan de wand: hier moet ik iets mee doen.

Het plastic afval bestaat voor het grootste gedeelte uit plastic wegwerp tasjes. Daar komen gelukkig steeds meer verboden op. Toch verkopen winkels nog steeds plastic tassen.
En daar wil ik vanaf!

Met onze NoMorePlastic shoppers wil ik jou een alternatief bieden voor de plastic tas(sen) die jij gebruikt voor jouw boodschappen. De shoppers zijn gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens. Met de vele originele en lokale prints hoop ik dat er altijd een is die jij mooi vindt!
Zo heb jij een shopper die je met trots draagt en dus niet thuis vergeet.
Zo ban jij de plastic tas uit jouw leven. De plastic tas die uiteindelijk potentieel in de oceaan zou kunnen belanden.

Met de aanschaf van jouw favoriete NoMorePlastic shopper steun jij het goede doel. 25% van de NoMorePlastic opbrengst wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. De Plastic Soup Foundation genereert continu aandacht voor de plastic vervuiling, zorgt voor educatie over het probleem én stimuleert oplossingen om de plastic soep aan de bron te bestrijden. Meer informatie vind je op https://www.plasticsoupfoundation.org/.

Help jij mee? Om alle plastic tassen te bannen uit het straatbeeld?