Spouwmuurisolatie


BiofoamPearls

 

Spouwmuurisolatie

Is uw energierekening elke maand schrikbarend hoog? Heeft u last van tocht door uw kieren of ondervindt u hinder van vocht en schimmelplekken? Lees dan snel verder, want Het Groene Huis heeft de oplossing voor u! Dankzij spouwmuurisolatie van Het Groene Huis worden deze problemen opgelost. Uw energierekening zal dalen, u zal geen hinder meer ondervinden van tochtende kieren en ook de vocht- en schimmelproblemen worden verholpen.

Het meest bespaart u met het isoleren van de spouwmuren van uw woning. Bij slecht geïsoleerde muren verdwijnt er namelijk een kwart van de warmte uit het huis, dus het is een goed idee om dit warmteverlies te voorkomen. Zeker ook omdat dit de kosten voor het stoken naar beneden brengt. Hoeveel dit bespaart hangt natuurlijk ook af van het gebruik door de bewoners, maar gemiddeld gerekend kan er jaarlijks zo’n 9 kubieke meter aardgas of € 6,75 per vierkante meter muuroppervlakte bespaard worden. Dit houdt in dat voor een woning van normale grootte de investering van de spouwmuurisolatie in circa 2,5 – 3 jaar terugverdiend is!

 

Spouwmuurisolatie met de BiofoamPearls®

Spouwmuurisolatie met behulp van de BiofoamPearl is de meest groene oplossing voor uw isolatie. Dit isolatiemateriaal is ontwikkeld door diverse grote spelers op het gebied van isolatie en is in zijn soort de meest milieuvriendelijke oplossing. Dit parelsysteem bestaat uit kleine geëxpandeerbare schuimkorrels die zijn ontwikkeld met biologisch materiaal, hierdoor is de belasting voor het milieu lager dan zijn concurrenten.

Bij Het Groene Huis hechten wij veel waarde aan het milieu, wij zijn dan ook trots dat wij u dit isolatiemateriaal kunnen leveren. De BiofoamPearls hebben lichtgroene kleur en zijn ideaal voor de isolatie van uw spouwmuren, dankzij de groene vervaardiging zorgt dit materiaal voor 70% minder CO2 uitstoot!

BiofoamPearls als isolatiemateriaal

Uw spouwmuren voorzien van dit isolatiemateriaal gebeurt nagenoeg op dezelfde manier als het plaatsen van andere parel-systemen. Uw spouwmuren worden door middel van ‘pistool’ vol geblazen met BioFoampearls, daarbij worden de parels voorzien van een natuurlijk rubber. Dankzij deze rubber laag ontstaat er een goede isolatielaag tussen de parels, met als voordeel: geen inzakking en geen inkrimping. De BioFoampearls zijn perfect voor de spouwmuurisolatie, doordat de parels goed hechten maakt vocht geen kans. Er zal dus geen vocht in de parels komen. Dankzij de unieke hechtingsmethode kan vocht wel goed wegvloeien, uw afvoertransport blijft met deze manier van spouwmuurisolatie dan ook volledig in tact.

BiofoamPearls in beeld

 

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen over spouwmuurisolatie.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn:

  • Comfort: minder tocht en hogere temperatuur in huis
  • Geldbesparing: met spouwmuurisolatie verlaagt u het warmteverlies, waardoor er minder gestookt hoeft worden
  • Milieuvriendelijk: u reduceert met spouwmuurisolatie uw CO2 uitstoot
  • Gezondheid: u heeft minder last van schimmels, huisstofmijt en ander ongedierte.
  • Waardeverhogend: een goed geïsoleerd huis is meer waard op de huizenmarkt

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

Voordat wij uw woning gaan isoleren, komt een van onze isolatiespecialisten geheel vrijblijvend bij u langs om uw situatie te onderzoeken. Met een kleine camera wordt gekeken of de spouw geschikt is voor isolatie en wordt deze beoordeeld op vocht en vuil. Ook de breedte van de spouwmuur wordt opgemeten. Op basis van dit rapport maken wij een offerte voor u op. Zo weet u altijd of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie.

Hoe wordt de isolatie in de spouw aangebracht?

Wij boren kleine gaten in de voegen van een buitenmuur, waardoor de BioFoamPearls worden ingespoten. Per m2 worden ongeveer 3 tot 4 gaatjes geboord. Wanneer het materiaal is aangebracht, worden de voegen weer dichtgemaakt in de oorspronkelijke kleur. Op die manier ziet u er niets meer van.

Hoe lang duurt het om het hele huis te voorzien van spouwmuurisolatie?

Het isoleren van een rijtjeswoning is over het algemeen binnen een halve dag geïsoleerd. U woont dus in veel gevallen dezelfde dag nog in een comfortabele woning en u bespaart direct op uw energierekening.

Welke spouwmuurisolatie is het groenst?

Bij Het Groene Huis werken we het liefst met BioFoamPearls, die 70% minder belastend zijn voor het milieu. De BioFoamPearls zijn de perfecte oplossing voor een duurzamer en ‘groener’ huis.

De isolatie in de spouw is aangebracht, moet ik nu meer ventileren?

Frisse lucht is belangrijk voor een gezond en veilig leefklimaat. Zowel met als zonder spouwmuurisolatie raden wij aan om goed te ventileren.