Subsidie voor het verduurzamen van je woning


Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van je woning. 

De subsidie op woningisolatie is sinds 1 januari 2021 ondergebracht in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Als woningeigenaar en als Vereniging van Eigenaren kan je gebruik maken van deze regeling. De belangrijkste voorwaarde van deze subsidieregeling was dat er twee energiebesparende maatregelen genomen moeten worden. Dat betekent dat wanneer je jouw vloer wilt isoleren, je dit combineert met bijvoorbeeld het isoleren van het dak of van de muren. 

Vanaf 1 januari 2023 veranderd deze regeling en kan je ook subsidie aanvragen voor één isolerende maatregel. Goed nieuws: iedereen die sinds 2 april 2022 TONZON Vloerisolatie heeft laten aanbrengen en geen tweede isolatiemaatregel gaat treffen, komt toch in aanmerking voor subsidie. Je kunt nu met terugwerkende kracht tot 2 april 2022 subsidie aanvragen voor één isolerende maatregel. Het subsidiebedrag voor één maatregel is wel lager dan het subsidiebedrag voor twee maatregelen.

De subsidie voor vloerisolatie komt met deze vernieuwde regeling op € 11,- per m². Er geldt een  maximum van 130 m² vloeroppervlak. 

Hoe gaat de subsidieregeling in zijn werk?

  • Je bent huiseigenaar en bewoner of lid van een VvE.
  • Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de ISDE.
  • De subsidie vraag je aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Lees meer over de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Kom je niet in aanmerking voor deze subsidieregeling? Dan is het nog steeds aan te raden om je woning te isoleren.  Wil je hier meer over weten? Wij informeren je graag! Neem contact op of kom langs in onze showroom op de Rijksstraatweg 238 in Haarlem. Wij zijn iedere woensdagmiddag geopend van 13-16 uur. 

subsidie