TonZon vloerisolatie


Ed Woolthuis van Het Groene Huis is al vele jaren gespecialiseerd in het TonZon vloerisolatie systeem.

Al honderden huizen in Haarlem en omgeving zijn door Het Groene Huis voorzien van TonZon vloerisolatie. We zijn sinds 2011 erkent TonZon dealer.  Dit houdt in dat wij regelmatig een controle kunnen krijgen. Ook leveren wij standaard een garantietermijn van 10 jaar.

TonZonnetje

Wat kan Het Groene Huis met TonZon vloerisolatie voor jou betekenen?

Het TonZon vloerisolatiesysteem tackelt 3 problemen welke zich voordoen in de kruipruimte:

Oplossing probleem 1: Het vochtige klimaat in de kruipruimte.
TonZon bodemfolie, een stevige oranje folie, wordt op de vochtige bodem gelegd. Deze wordt tegen de funderingsmuur vastgezet, om de kans op verdamping van het vocht tegen te gaan. Als een ruimte heel erg vochtig is, wordt deze, na het leggen van de bodemfolie, enkele weken met rust gelaten. De kruipruimte zal na enige tijd kurkdroog zijn en er kan worden overgegaan op fase twee….het isoleren van de vloer.

Oplossing probleem 2 : Een koude kruipruimte die een koude vloer veroorzaakt.
We isoleren de vloer met TonZon thermoskussens met een rc-waarde van 3,8. De thermoskussens worden direct onder de vloer bevestigd. Deze kussens zitten vol stilstaande lucht. De stilstaande lucht in het kussen vormt een barrière voor de koude lucht in de kruipruimte. Dit zorgt er voor dat de vloer niet meer wordt afgekoeld door de koude kruipruimte.

Oplossing probleem 3: De warmte uit de woonkamer gaat verloren aan de koude kruipruimte.
De TonZon thermoskussens zijn gemaakt van een reflecterende folie. Deze reflectie laag zorgt ervoor dat de stalingswarmte van de woonkamer in zijn geheel wordt gereflecteerd. Deze warmte straalt dus niet meer naar de koude kruipruimte maar blijft in de woonkamer. Het werkt, in feite, net als een radiatorfolie.

Conclusie:
• Het comfort van de vloer wordt aanzienlijk verbeterd.
• Vochtproblemen horen tot het verleden
• De woonkamer is sneller opgewarmd en koelt minder snel af.
• Het stookseizoen wordt korter.
• Besparing van ongeveer 20% op de verwarmingskosten bij normale vloeren.
• Besparing van ongeveer 40% op de verwarmingskosten bij vloeren met vloerverwarming.

Geïnteresseerd in vloerisolatie?

Vooraf komt, vrijblijvend, één van onze medewerkers kijken of de kruipruimte geschikt is. Hij zal een algehele inspectie uitvoeren. Hierbij wordt onder andere, gekeken naar de hoogte van de kruipruimte. Bij houten vloeren kan er gewerkt worden tot 25 cm (onder de balk gemeten). Bij betonnen vloeren kan er gewerkt worden tot 40 cm. Ook wordt er gekeken naar de ventilatie, de staat van de balken en of vloer, eventuele schadelijke zwammen en bijvoorbeeld de staat van de leidingen.
Hierna versturen wij een offerte op maat.

Na akkoord maken we een afspraak voor de uitvoering. De werkzaamheden kunnen meestal binnen 1 dag worden afgerond.

TonZon vloerisolatie

Wat kost het aanbrengen van TonZon vloerisolatie?

TONZON Vloerisolatie is een uitmuntende vloerisolatie, en de prijs valt ook nog eens reuze mee. Het materiaal biedt vele voordelen: het is handig en mensvriendelijk te verwerken, ook in krappe ruimtes. Er zijn geen grote vrachtwagens nodig en het materiaal kan door elk luikje waar ook een mens door past. Op deze pagina staan de richtprijzen voor montage. De vaste kosten worden bij een grotere vloer uitgesmeerd over meer m², waardoor de m²-prijs lager is dan bij een kleinere vloer.

Factoren die de prijs kunnen verhogen zijn een slechte toegang tot de kruipruimte, zeer lage werkhoogte, meerdere kleine vakken, veel leidingen en ophangbeugels, af en toe water in de kruipruimte (extra noppenfolie onder de Bodemfolie) en vocht/druppels tegen de onderkant van de vloer waardoor er in twee fases gewerkt moet worden. Als de kruipruimte opgeruimd moet worden of als je dit wilt, kost het ook extra.

De richtprijzen zijn voor het leveren en aanbrengen van het gehele systeem (dus inclusief  Bodemfolie en Thermoskussens), inclusief  voorrijkosten en  btw  en gebaseerd op een werkhoogte van circa 55 cm. Bij beton is een hoogte tot 40 cm nog mogelijk en bij hout kan soms zelfs nog tot 25 cm hoogte worden gewerkt. Voor dergelijke krappe kruipruimtes wordt wel een extra toeslag gerekend.
Vraag hier direct jouw vrijblijvende offerte aan.

Ons werkgebied ligt een beetje tussen Leiden en Alkmaar. Zo isoleren we veelal in Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede,  Santpoort, Overveen, Zandvoort, Driehuis, IJmuiden, Hoofddorp, Velserbroek, Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Zwanenburg, Halfweg. Maar ook daarbuiten kan je natuurlijk contact met ons opnemen.