Kruipruimte isoleren


Kruipruimte isoleren met TONZON vloerisolatie van Het Groene Huis Haarlem

Een kruipruimte onttrekt veel warmte aan je woning. Wij toveren jouw kruipruimte om van een natte, koude ruimte, naar een droog fundament welke de warmte in huis houdt. Dit doen we door de kruipruimte te isoleren met TONZON. Hierdoor krijg je direct een warmere vloer, bespaar je tot wel 40% op je energie, heb je minder last van vocht in huis en ervaar je meer wooncomfort en betere gezondheid.

Waarom je kruipruimte isoleren met TONZON?

Met TONZON Vloerisolatie zijn de hoogste isolatiewaardes te bereiken. Het vermindert de kans op schimmel en huisstofmijten en je bespaart energie voor een redelijke prijs/prestatie verhouding.

Daarnaast is het de meest mens- en milieuvriendelijke oplossing. Want: tijdens het aanbrengen komen geen giftige chemicaliën vrij en uit het materiaal komen geen vezeltjes of ongezond stof. Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat de TONZON producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. TONZON is als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

  • Bespaar tot wel 40% op je stookkosten
  • Stopt vocht, schimmel en huisstofmijten
  • Warmste vloer
  • Faire prijs-prestatieverhouding
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Hoger rendement op je investering
  • Garantiecertificaat met 10 jaar garantie

Vrijblijvende kruipruimte inspectie

Als je bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt komt er eerst iemand langs om een inspectie van de kruipruimte uit te voeren. Hieruit zal blijken of isoleren met TONZON mogelijk is. Dit is in 95% van de gevallen geen enkel probleem. Soms is er te weinig ruimte. Dan kan er worden gekozen voor het afgraven van zand uit de kruipruimte waarna isolatie wel mogelijk is. Ook kan het voorkomen dat we door aanwezigheid van ongedierte geen TONZON kunnen aanbrengen. Maar ook daar zijn oplossingen voor te vinden, zo kun je roosters plaatsen om ongedierte buiten te houden.

Na inspectie en beantwoorden van al je vragen maken wij een offerte op maat.

Uitvoering van de kruipruimte isolatie

De meeste kruipruimtes isoleren wij binnen een dag. Dit hangt af van het oppervlak van de woning. Bij hele vochtige kruipruimtes kan het zijn dat er in twee fases gewerkt moet worden. In dat geval zullen we na het afdekken van de kruipruimtebodem met TONZON bodemfolie ca 2 weken wachten. Door de bodemfolie wordt het vocht dat via de bodem de kruipruimte binnendringt tegengehouden. De kruipruimte wordt in ca. 2 weken droger. Als de kruipruimte droog is kunnen we de vloerisolatie aanbrengen met het driekamer thermoskussen. Omdat het ophangen van de thermoskussens zonder geluidsoverlast gaat en er geen gassen of chemicaliën nodig zijn, kan je gewoon thuis blijven op de dag dat ‘onze mollen’ de isolatie aanbrengen.