Warmtepomp Elga


Het Groene Huis presenteert:

 

Techneco Elga ( lucht/water ) warmtepomp

Techneco ontwikkelde een innovatieve oplossing die even simpel is als doeltreffend, de Elga. Een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met elke bestaande gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige warmtepomp Elgabestaande woningbouw!

De Techneco Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met de (bestaande) gasketel. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw.

Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel extra capaciteit. Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel en schakelt de Elga uit.

 

De Elga kan ook goed gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. Stadsverwarming is relatief duur. De investering van een Elga verdient zich bij een aansluiting op stadsverwarming dan ook nog sneller terug!

Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen.

Thermostaat

Kenmerken
  • één type geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en elke gasketel.
  • “best of both worlds” door combinatie met gasketel.
  • modulerend, geen buffervat benodigd.
  • relatief lage investering en hoge besparing.
  • koeling geïntegreerd.
  • eenvoudige installatie.
  • ontwikkeling en productie in Nederland.

Benieuwd of het systeem geschikt is voor uw situatie? Neem contact met ons op en laat u adviseren.