SpeedComfort


“Het Groene Huis” zou het Groene Huis niet zijn als we niet het Groenste Idee van Nederland hebben!

Daarom presenteert Het Groene Huis……..

 

 

De SpeedComfort radiatorventilator is gekozen toe Groenste Idee van Nederland. In het NPO programma ‘Nederland wordt Groen’ koos een jury de SpeedComfort uit vijftien ideeën die bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot.

De jury, bestaande uit weervrouw Helga van Leur, Peerby oprichter Daan Weddepohl en de duurzaamste ondernemer van Nederland, Maurits Groen, nam het gebruiksgemak mee in haar oordeel, evenals de enorme potentiële reductie van CO2-uitstoot. Als heel Nederland dit product zou gaan gebruiken, loopt de besparing op tot 4.4 miljard kg CO2.Dit is bijna 20% van de beoogde landelijke besparing in 2020.

Werking van de radiator

De radiator ventilator zorgt voor een lagere gasrekening terwijl tegelijkertijd het comfort in huis verbetert. Met magneten wordt de SpeedComfort onder een radiator aangebracht. Een temperatuurgevoelige schakelaar zorgt er voor dat ventilatoren automatisch gaan werken als de radiator 30 graden wordt. De warmte wordt hierdoor versneld uit de radiator in de ruimte gestuwd en ook gelijkmatiger verdeeld. Omdat de radiator efficiënter wordt, kan de watertemperatuur in de cv-installatie worden verlaagd. Dit heeft een groot besparend effect doordat de cv ketel een stuk efficiënter wordt.

 

SpeedComfort. De slimme radiatorventilator binnen ieders bereik!

De radiatorventilator van Speedcomfort:
– Helpt een huis comfortabeler te krijgen
– Zorgt voor minder temperatuurschommelingen
– Maakt een energiebesparing tot wel 30% mogelijk
– Is met magneten eenvoudig in een radiator te plaatsen
– Maakt nauwelijks geluid
– Gebruikt in een jaar maar €0,16 stroom
– Op één verliesvrije voeding kunnen zes SpeedComforts in serie worden aangesloten
– Plaats je met een investering voor een gemiddelde woning €350-450. In twee stookseizoenen kun je dit bedrag al terugverdienen.

Als een kwart van de Nederlanders 30% bespaart op gas, wordt de CO2 uitstoot verminderd met 1,1 miljard kg per jaar. (berekening: Milieu Centraal)

Daar lopen wij warm voor!

De SpeedComfort is leverbaar in drie uitvoeringen:

 

De SpeedComfort B[asic] is geschikt voor radiatoren met minimaal 70 mm ruimte tussen de platen.  meer 

Met magneten aan de lange zijkanten bevestig je de SpeedComfort B in een handomdraai tussen de twee platen. Dit kan zowel boven als onder in de radiator.
In een langere radiator plaats je meerdere exemplaren in serie, aangesloten op één voeding.

De SpeedComfort B gaat automatisch werken als de radiator 33 graden of warmer wordt en stopt ook weer automatisch.   meer 

Bekijk hier hoe het werkt.

 

De SpeedComfort N[arrow] is voor radiatoren met minimale afstand tussen de platen van 38 mm.     meer

Je klikt bijgeleverde beugels boven op de SpeedComfort N. De uitschuifbare magneten op de beugels zorgen voor een eenvoudige en stevige plaatsing onderaan de radiator.
Onder een langere radiator plaats je meerdere exemplaren in serie, aangesloten op één voeding.
Meerdere exemplaren in serie geplaatst, worden door één thermostaatschakelaar bediend.

De SpeedComfort N heeft een externe temperatuurgevoelige schakelaar. Die je met magneten plaatst aan de achterzijde van de radiator, dicht bij de aanvoerleiding van het warme water.   meer

De SpeedComfort N gaat automatisch werken als de radiator 33 graden of warmer wordt en stopt ook weer automatisch als de radiator afkoelt tot 25 graden.

Bekijk hier hoe het werkt.

 

De SpeedComfort C[onvector] is geschikt voor convectoren en ook toepasbaar in convectorputten. meer

Op afstandhouders (pootjes) wordt de SpeedComfort C op een convector geplaatst. Op een langere convector plaats je meerdere exemplaren in serie, aangesloten op één voeding.

De SpeedComfort C heeft een externe temperatuurgevoelige schakelaar die je met magneten plaatst op de aanvoerleiding van het warme cv water. Als die leiding niet magnetisch is, kan het kastje met een bijgeleverd klittenbandje worden vastgezet. meer

De SpeedComfort C gaat automatisch werken als de thermostaatschakelaar 33 graden of warmer wordt en stopt ook weer automatisch bij afkoeling onder 25 graden.

Meer informatie vind je bij de   FAQ’s

Bekijk hier hoe het werkt.