TonZon Vloerisolatie


TonZon vloerisolatie

Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld, uitgevonden in 1980 door de Nederlander Ton Willemsen. Je zou kunnen zeggen Ton heeft de thermosfles flexibel gemaakt. Dat het materiaal opvouwbaar is, is natuurlijk heel handig bij het verwerken in vaak krappe kruipruimtes maar wat nog belangrijker is, het materiaal isoleert beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim dankzij een andere manier van isoleren. Door de thermosflesmethode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor vloeren die nog niet zijn geïsoleerd maar ook voor vloeren die al bij de bouw zijn geïsoleerd of later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.  De meeste isolatiematerialen remmen wel maar blijven warmte lekken door uitstraling. TONZON Thermoskussens elimineren de warmtestraling  van de vloer tot vrijwel nul. Onderstaande animatie laat zien hoe dit in zijn werk gaat en de lucht onderin de kamer wordt opgewarmd door de vloer dankzij de unieke TONZON Thermoskussens voor vloerisolatie.

Bodemfolie

De Thermoskussens worden gecombineerd met een kamerbrede stevig folie op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt de verdamping van vocht uit de bodem geblokkeerd zodat er geen vocht meer in de kruipruimte en daarmee in de woning kan komen. Onderstaand filmpje laat zien hoe een en ander in zijn werk gaat.

Met deze TONZON aanpak krijgt u al meer dan 36 jaar de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van het comfort. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de Thermoskussens en het feit dat de Thermoskussens nauwelijks warmte uitstralen naar de altijd koudere bodem onder ons huis wordt dit effect bereikt. De  uitstraling van warmte vormt bij andere materialen een permanent lek, waardoor deze vloeren maar langzaam op temperatuur komen, nooit zo warm kunnen worden en weer snel hun warmte verliezen. De superieure werking van de Thermoskussens bleek o.a. bij een experiment met een woonboot, waarbij een deel van de vloer al geïsoleerd was met wol en een deel nog niet. De bewoners konden echter geen verschil voelen tussen beide delen. Voor de TV camera werden enkele banen wol verwijderd en vervangen door Thermoskussens.

Het TONZON vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Wanneer er onder de vloer een koude garage of kelder zit dan kan TONZON Finishfolie tegen het plafond worden geplakt om de uitstraling weg te nemen. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan een thermisch zwevende vloer worden aangebracht bovenop de bestaande vloer. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer extra isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat.