TONZON Vloerisolatie


Wil jij je vloer isoleren? Dat kan met  TONZON vloerisolatie.

Vloeren verliezen hun warmte grotendeels door de uitstraling naar de kruipruimte en fundering. TONZON vloerisolatie is het enige vloerisolatiesysteem dat deze warmtestraling tot vrijwel nul reduceert. TONZON thermoskussens isoleren anders en daardoor beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim.

De thermoskussens van TONZON zijn een soort opgevouwen luchtzakken die onder de vloer aangebracht worden. Pas onder de grond worden de zakken gevuld door lucht. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

De unieke TONZON-methode zorgt ervoor dat de vloer sneller warm wordt en veel comfortabeler aanvoelt. De vloer wordt zelfs warmer dan de lucht erboven en houdt deze warmte veel langer vast.

Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld, uitgevonden in 1980 door de Nederlander Ton Willemsen. Je zou kunnen zeggen ‘Ton heeft de thermosfles flexibel gemaakt’. Dat het materiaal opvouwbaar is, is natuurlijk heel handig bij het verwerken in vaak krappe kruipruimtes. Maar wat nog belangrijker is, het materiaal isoleert beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim dankzij een andere manier van isoleren. De uitstraling van warmte vormt bij andere materialen een permanent lek, waardoor deze vloeren maar langzaam op temperatuur komen, nooit zo warm kunnen worden en weer snel hun warmte verliezen.

Door de ‘thermosflesmethode’ worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor vloeren die nog niet zijn geïsoleerd maar ook voor vloeren die al bij de bouw zijn geïsoleerd of later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie. De meeste isolatiematerialen remmen wel maar blijven warmte lekken door uitstraling.

Onderstaande animatie laat zien hoe dit in zijn werk gaat en hoe de lucht onderin de kamer wordt opgewarmd door de vloer dankzij de unieke TONZON Thermoskussens voor vloerisolatie.

TONZON bodemfolie

Veel kruipruimtes zijn vochtig of zelfs nat. Daarom wordt naast de TONZON thermoskussens ook een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte bevestigd. Deze bodemfolie stopt verdamping van vocht uit de bodem van de kruipruimte. Dit betekent een minder vochtige woning én een optimale werking van de thermoskussens. Een bijkomend voordeel is dat leidingen en ophangbeugels langer meegaan omdat ze minder aangetast worden door het vocht. Een bijkomend voordeel is dat de muffe geur uit de kruipruimte verdwijnd.

Onderstaand filmpje laat zien hoe een en ander in zijn werk gaat.

De TONZON aanpak krijgt al meer dan 36 jaar de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van het wooncomfort. Dit komt door de zeer hoge isolatiewaarde van de Thermoskussens en het feit dat de Thermoskussens nauwelijks warmte uitstralen naar de altijd koudere bodem onder de woning.

De superieure werking van de TONZON Thermoskussens bleek onder andere bij een experiment met een woonboot. Een deel van de vloer was al geïsoleerd met wol en een deel was nog niet geïsoleerd. De bewoners konden echter geen verschil voelen tussen beide delen. Voor de TV camera werden enkele banen wol verwijderd en vervangen door Thermoskussens. Kijk de video om te zien wat er toen gebeurde:

Het TONZON vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij:

  • Alle soorten vloeren: hout, steen, beton, kwaaitaal, enzovoort.
  • Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd.
  • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd.
  • Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.
  • Vloeren met vloerverwarming.